PNL s-a înțeles cu PSD. Mai rămâne de stabilit premierul

Ultima actualizare:

    Cîțu și Ciolacu,  de la dușmani  au ajuns aliațiFoto: Inquam
Cîțu și Ciolacu, de la dușmani au ajuns aliațiFoto: Inquam

După ce au discutat pe ascuns cu PSD, conducătorii PNL au negociat oficial joi, 4 noiembrie, cu liderii acestui partid și par să se fi înțeles cu cei pe care îi numeau ”ciuma roșie”.

”Una dintre propuneri a fost ca PNL și PSD să propună un premier alternativ, pe câte doi ani”, a declarat Florin Cîțu după negocieri. Acest lucru ar rezolva, în opinia PNL, proble­ma premierului, funcție care ar putea fi ocupată și de Florin Cîțu, și de Marcel Ciolacu.

”Am încercat să vedem ce ne apro­pie”, a afirmat Marcel Ciolacu, lăsând să se întrevadă că, după două ore de negocieri, cele două partide vor forma Guvernul. În timp ce liderii PNL se frământă cum să îmbrace vestea pentru partid, cei de la PSD au alte griji.

”În weekend, specialiștii noștri vor încerca să uniformizeze programul PSD cu cel al Guvernului Cîțu”, a spus răspicat Ciolacu.

Oficial, PSD vrea opt ministere, președinția uneia dintre camerele Parlamentului și premierul. Ar putea renunța la această ultimă cerință, dacă ar fi numită o persoană neutră. Conștienți că nu vor primi Justiția, social-democrații vor pretinde Ministerul de Interne, unde Vasile Dîncu și Paul Stănescu reprezintă variante de ministru. La Finanțe, surse politice au declarat pentru stirileprotv.ro că liderii PSD ar vrea să-l convingă pe viceguvernatorul BNR Leo Badea să preia postul. Gabriela Firea și Marius Budăi au fost numele avansate pentru Ministerul Muncii. Sănătatea ar putea merge la deputatul Alexandru Rafila. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Inaugurare a Centrului European de Instruire F 16 de la baza aeriana 86 de la Fetesti 13 noiembrie 2023 FOTO Inquam Photos George Calin (5) jpg
image
image
image
image
image
image
iarna aprilie hunedoara jpg
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
autostrada romania ucraina jpg
pensie jpg
labirintul logo jpeg
image png
coji de cartof in ghiveci colaj pexels,pixabay jpg
crima moldova jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net