Poftiţi la must!

Ultima actualizare:

    Adina Şerban din Buzău spune că nu e  uşor să storci strugurii ca să bei must:  “Trebuie să ai muşchi pentru asta”
Adina Şerban din Buzău spune că nu e uşor să storci strugurii ca să bei must: “Trebuie să ai muşchi pentru asta”

Parcul Naţional e raiul dulciurilor, iar Parcul Lumea Copiilor e cel mai bun loc de unde puteţi cumpăra legume pentru iarnă. Producătorii îşi preamăresc recolta şi mizează pe câştiguri uriaşe la târgurile toamnei, care s-au deschis ieri.

Până acum, cel mai vizitat e cel din Parcul Lumea Copiilor. Aici, peste 100 de producători de legume, fructe, vin, mezeluri, brânzeturi şi articole de artizanat şi-au expus cea mai bună marfă din acest an.

La Adina Şerban, o producătoare de vin din Buzău, e coadă ca la pâine, pe timpul Ceauşeştilor. "Bucureştenilor le place mustul pe care îl facem noi. Venim în fiecare an la târg aici şi suntem întotdeauna primiţi bine", ne spune femeia, în timp ce îndeasă strugurii în teasc.

Un litru de must dulce de Buzău se vinde cu 10 lei, dar sunt şi comercianţi, mai aproape de Bucureşti, care-şi permit să dea preţioasa licoare şi la jumătate de preţ. Cele mai mici preţuri sunt la legume şi fructe.

Mustul se vinde la litru, cu preţuri cuprinse între 5 şi 10 lei. La pahar (400 ml) e “doar” 5 lei

simeon stalpnicul png

Cu cel mult 300 de lei v-aţi putea umple cămara cu murături, zacuscă, gemuri şi compoturi, cât să vă ajungă o iarnă întreagă. În sectorul 2, târgul de toamnă e în toi în Parcul Naţional.

Aici, cei care s-au pregătit cel mai bine sunt comercianţii de plăcinte, prăjituri, cozonaci şi dulciuri tradiţionale româneşti, turceşti şi ungureşti. "Târgul de bun must", din Parcul Naţional, durează până duminică.

«Click! Poftă bună!» te  îndulceşte la Târgul Mierii

De azi şi până la 16 septembrie, pe Platforma Apicolă Băneasa, se va desfăşura “Ediţia a 7-a a Târgului Naţional al Mierii”, organizat de Asociaţia Crescătorilor de Albine din România, în colaborare cu Ministerul Agriculturii.

În incinta Institutului de Cercetare şi Dezvoltare pentru Apicultură sunt aşteptaţi circa 90 de expozanţi - producători şi procesatori de miere. Aşa cum v-au obişnuit, fetele din redacţia “Click! Poftă bună!” vor fi şi ele prezente în târg sâmbătă şi duminică.

Mariana, “bucătarul-şef” al revistei, va găti deserturi savuroase cu miere. Două dintre reţete vor fi pregătite cu produse oferite de Dr. Oetker. În ambele zile vor organiza un concurs de degustat miere, unde toţi veţi primi cadouri de la Sly Nutriţia. Vă aşteptăm pe toţi să treceţi pragul târgului şi să gătiţi cu “Click! Poftă bună!”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net