Politician „sub acoperire”, în control la spitalul din Deva. A fost ținut pe hol 45 de minute

Ultima actualizare:

În urma numeroaselor reclamații privind modul în care sunt primiți și tratați pacienții care ajung la spitalul din Deva, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a plecat într-o vizită „sub acoperire”. S-a „deghizat” în pacient și a testat pe pielea lui „tratamentul” personalului medical. După ce a fost ținut 45 de minute pe holuri, politicianul și-a dezvăluit identitatea și a promis medicilor că va lua măsuri.

Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara, s-a dat drept pacient, la UPU
Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara, s-a dat drept pacient, la UPU

S-a dus la spital cu hainele „de grădină”

„În ultimele luni, am primit numeroase sesizări în legătură cu modul în care sunt primiți și tratați pacienții care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Deva. Cea mai recentă, sâmbătă seară. Tocmai terminasem munca de acasă, în grădină, când am fost informat că un pacient în vârstă aștepta de mai bine de o oră și jumătate ca cineva să se ocupe de el. A fost momentul în care am decis să merg personal la UPU. Nu mi-am schimbat hainele, am pornit imediat spre spital. Era ora 21.30”, povestește Laurențiu Nistor, într-o postare pe Facebook.

A fost ținut 45 de minute pe holuri

Un apropiat a filmat întreaga scenă. Cu mască pe față, haine de curte și cu o glugă pe cap, „pacientul” Nistor primește același tratament: 45 de minute de așteptare pe holuri, deși le-a spus medicilor că se simte foarte rău și nu poate merge să-și facă singur fișa de internare. Nimeni nu l-a luat în seamă. „De mult stați aici?”, îl întreabă politicianul pe un bătrân aflat în scaun cu rotile. „Da, de la 20.00”, îi răspunde acesta. „Doamna doctor, pe tatăl meu când îl primiți?, se aude o femeie. Doctorița se întoarce, agitată: „De ce mă tot agresați, că doar știți bine că-l primesc, dar atunci când se eliberează cabinetul de ortopedie”. „Eu sunt de la 8 aici”, îndrăznește și bătrânul. „Știu că sunteți de la 8, dar nu pot să vă bag peste alt pacient”, se răstește medicul.

Promite să ia cele mai drastice măsuri

I-a băgat pe medici în ședință.
I-a băgat pe medici în ședință.

Sătul de așteptare, după ce a văzut destul, Laurențiu Nistor își dă gluga jos, își dezvăluie identitatea și ia la întrebări personalul de la UPU. „Aveți super salarii, dar modul în care vă comportați cu oamenii nu este corect. Pentru asta, voi lua cele mai drastice măsuri. Am stat 45 de minute, mi-am luat un scaun să văd dacă mă întreabă cineva dacă mor sau nu”, i-a mustrat el pe medici, într-o mică sală de ședințe.

Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara
Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara

„Această abordare trebuie să înceteze! Nu este posibil ca pacienții care ajung la „Urgență” să fie tratați în acest fel. Mesajul meu pentru personalul UPU este clar: ori își schimbă comportamentul, ori pleacă acasă! Spitalul Județean are o echipă managerială răspunzătoare pentru ce se întâmplă în toate secțiile, iar Urgența este poarta de intrare. Trebuie luate măsuri disciplinare legale împotriva celor care continuă să aibă atitudine nepotrivită față de pacienți”, a mai scris el pe Facebook.

Conducerea spitalului a demarat o anchetă internă

Purtătorul de cuvânt al SJU Deva, dr. Lucian Miron, a declarat, pentru AGERPRES că în cadrul unităţii medicale a fost declanşată o anchetă administrativă, o primă măsură fiind înlocuirea din funcţie a şefului UPU Deva.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Poți urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net