Polițiști îmbrăcați în civil vor efectua controale. Ei pot aplica amenzi celor care nu respectă regulile anti-COVID-19

Ultima actualizare:

    Polițiștii vor aplica amenzi celor care nu respectă regulile Sursă foto: Arhivă personală/Facebook
Polițiștii vor aplica amenzi celor care nu respectă regulile Sursă foto: Arhivă personală/Facebook

Polițiști în civil vor efectua controale și-i vor amenda pe cei care nu respectă regulile anti-COVID-19. Decizia a fost luată la nivel guvernamental pe motiv că s-a constatat că anumite persoane se conformează regulilor doar în prezența forțelor de ordine.

Potrivit unor surse guvernamentale, în aceste operațiuni vor fi mobilizați 20% dintre polițiști. Mai mult decât atât, s-a luat decizia înființării unui telverde la care poate fi sesizată de către cetățeni nerespectarea măsurilor sanitare. Reclamanții pot trimite și materiale foto/video necesare pentru adoptarea măsurilor sancționatorii. Numărul telverde este 0800.800.165.

Noi restricții ar putea fi adoptate în București

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) se reunește marţi, de la ora 11.00, în cadrul unei şedinţe pentru a lua o decizie privind recomandările DSP Bucureşti. Măsurile sunt propuse de către DSP Bucureşti prefectului Gheorghe Cojanu, în contextul în care luni rata de incidenţă cumulată, calculată la 14 zile, în Bucureşti este de 1,86.

Petrecăreții sfidează legea

Procurorii au întocmit un dosar penal după organizarea unei petreceri pe Cluj Arena din Cluj-Napoca, la care au participat peste 320 de persoane, care nu au purtat mască şi care nu au păstrat distanţarea fizică.

La petrecere a fost invitat să mixeze DJ-ul Vali Bărbulescu, iar evenimentul a continuat şi după venirea poliţiştilor. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net