Poluare extremă. Patru tone de gunoaie, strânse de pe malul Lacului Bicaz!

19 septembrie 2019
image
Pe malul lacului Bicaz au fost găsite patru tone de gunoaie: bidoane, peturi și grebleFOTO: adevarul.ro

Membrii a două asociaţii de voluntariat au strâns gunoaie timp de trei zile de pe malul Lacului Izvorul Muntelui, în apropiere de Barajul Bicaz.Nici nu se vedea apa lacului din cauza peturilor și ambalajelor aruncate în neștire.

Patru tone de gunoaie, str├ónse de pe malul Lacului Bicaz!  Peste 200 de voluntari ai Asocia┼úiei Sens Civic ┼či Act for Tomorrow, c─ârora li s-a al─âturat sponsorul Fairy Rom├ónia s-au implicat ├«n perioada 13-15 septembrie ├«ntr-o ac┼úiune de igienizare a malului Lacului Izvorul Muntelui, scrie adevarul.ro.

├Än perioada celor trei zile, voluntarii au colectat din zona Potoci, aproape de Barajul Bicaz, circa patru tone de de┼čeuri aduse de afluen┼úii lacului (r├óul Bistri┼úa ├«n mod special), dar ┼či aruncate de turi┼čti ori localnici din zon─â.  Cu toate c─â au fost str├ón┼či peste 1.000 de saci plini cu gunoaie, o mare parte a lacului continu─â s─â fie acoperit─â cu de┼čeuri.

image
Voluntarii au strâns gunoaiele de la lacul Bicaz în peste 1.000 de saci

ÔÇŁLacul Bicaz adun─â aceste mizerii din tot bazinul lui hidrografic. Ne-ar fi trebuit cel pu┼úin o s─âpt─âm├ón─â de munc─â intens─â a vreo 100-150 de oameni ca s─â cur─â┼ú─âm tot lacul. Mizeria asta se adun─â ├«n fiecare an dup─â ce trece dezghe┼úul care car─â la vale tot ce arunc─â lumea f─âr─â mil─â ┼či bun sim┼úÔÇť, spune Diana Maria Voicu, participant─â la ac┼úiune, citat─â de adevarul.ro.

Pe malul lacului au fost găsite bidoane, peturi și greble

Ea a men┼úionat c─â ├«n una din zile, voluntarii au f─âcut un concurs: cine g─âse┼čte cele mai mari tr─âzn─âi pe plaj─â, ├«n afar─â de banalele PET-uri din plastic.

ÔÇŁDin meniu: brichete, papuci, mult polistiren expandat o grebl─â, borcane de toate felurile, sticle, flacoane de esen┼úe sau medicamente, doze de bere ┼či de spray, folie de polietilen─â, bidoane mari ┼či barosane, sandale, un bra┼ú de la o p─âpu┼č─â, cutii de vopsea, cioburi de plastic, mingi, galo┼či, bocanci, un pulover, l─âzi de plastic, spum─â poliuretanic─â, conserve, butelii de propan mici, caserole, tuburi de mu┼čtar, pahare de plastic, buc─â┼úi de izopren, g─âletu┼če de iaurt, tuburi de creme, un spoiler de Dacia ┼či un cauciuc de tractorÔÇť, prezint─â Diana Maria Voicu ÔÇ×recoltaÔÇť de de┼čeuri colectat─â  de pe malul unui golfule┼ú ├«n circa 120 de saci, citat─â de adevarul.ro.

Citește și:

Vedetele au ie┼čit la adunat gunoaie

Ora P─âm├óntului 2019 ├«n Rom├ónia. Ce po╚Ťi face pentru protec╚Ťia planetei

fuego iubita2 png
razvan si irina fodor
andreea tonciu png
cub maria tonciu mama png
andreea banica
roxana nemes png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
vladimir putin picior png
Bayraktar TB2 Runway jpg
variola maimutei 2 jpg
calendar ortodox 2021 24 mai sfantul cuvios simeon cel din muntele minunat gabriel toma chituc jpeg
bentley copy jpg
sandra parlamentara copy jpg