Poșta Română a livrat o scrisoare la 76 de ani de la expediere. Destinatara locuia în Viscri

Ultima actualizare:

O întâmplare cu totul ieșită din comun a avut loc zilele trecute, când Poșta Română a livrat la o adresă din comuna Viscri, o scrisoare. Nimic neobișnuit până aici. Dacă privești însă data expedierii lucrurile se schimbă. 17 august 1947 este data la care un prizonier de război a trimis o scrisoare soției sale care locuia în satul Viscri. Întâmplarea a fost dezvăluită de jurnalista Camelia Csiki, pe facebook.

image

Din păcate, scrisoarea a ajuns mult prea târziu, pentru că între timp, se pare că atât expeditorul cât și destinatara nu mai trăiesc.

Scrisoarea, cu o caligrafie impecabilă, este scrisă în limba germană, de unde înțelegem că era vorba despre o familie de sași.

image

Un prizonier de război a trimis în 17 august 1947 o scrisoare către soția lui care locuia în satul brașovean Viscri...Scrisoarea a ajuns abia alaltăieri la destinație! Adusă de Poșta Română... După 76 de ani!!!

image

Între timp au murit atât expeditorul cât și destinatarul...El nu s-a mai întors în România, după ce a fost eliberat, și-a refăcut viața în străinătate. Ea nu l-a uitat niciodată, nu s-a mai recăsătorit și a murit prin anii '80. Nu îmi dau seama ce ar fi putut schimba în destinul lor această scrisoare rătăcită, dar poate ar fi schimbat, dacă ar fi ajuns la timp...”, scrie jurnalista.

Plicul, cu destinația Mangalia, dar care a ajuns în Mongolia

În urmă cu o jumătate de an, presa din România relata despre o gafă a Poștei Române. Un plic care trebuia să ajungă la o adresă în Mangalia, a făcut un ocol considerabil, după ce Poșta Română a trimis coletul în Mongolia.

Scrisoarea a ajuns într-un final la destinație, dar după șase luni.

Deși distanța dintre București și Mangalia este de doar 260 de kilometri și se poate parcurge în câteva ore, poșta a reușit performanța de a duce un colet din capitală la malul mării în șase luni. Explicația acestui termen foarte lung este inscripționată chiar pe plic: coletul a ajuns, mai întâi, în Mongolia, adică la peste 5.700 de kilometri depărate de destinatar.

Coletul conținea volumul „Discurs despre economia politică” a lui Jean-Jacques Rousseau, în traducerea Veronicăi Lazăr. Chiar ea este cea care a trimis prin poștă cartea către o persoană din Mangalia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net