Povestea cutremur─âtoare a rom├óncelor traficate ├«n Elve╚Ťia

26 ianuarie 2022

Mii de rom├ónce sunt traficate anual ├«n Europa ╚Öi ajung s─â se prostutueze pe str─âzile marilor capitale, dar nu numai. Sunt victimele exploat─ârii sexuale, iar fenomenul este foarte greu de controlat. ├Än fiecare zi via╚Ťa lor este pus─â ├«n pericol. Fie sunt ucise de clien╚Ťi, fie chiar de c─âtre proxene╚Ťii nemul╚Ťumi╚Ťi de banii pe care fetele ├«i produc. 

image

Sunt izolate. Li se iau telefoanele, actele, nu au acces la internet ╚Öi nu au voie s─â vorbeasc─â cu nimeni. Tot ce trebuie s─â fac─â este s─â bat─â str─âzile ╚Öi trotuarele ├«n a╚Öteptarea clien╚Ťilor. Unele dintre ele pleac─â cu c├óte un b─ârbat necunoscut ╚Öi nu se mai ├«ntorc niciodat─â. Altele sunt b─âtute zilnic ╚Öi mutilate chiar de c─âtre pe╚Ötii care le-au scos la produs. Pline de v├ón─ât─âi, cu ochii umfla╚Ťi, f─âr─â din╚Ťi ├«n gur─â, unele arse cu ╚Ťigara, altele t─âiate pe m├óini. 

╚śi nim─ânui nu-i pas─â..├Än ╚Ťar─â, multe fete sunt date disp─ârute. Altele nu au familie sau rudele nu se intereseaz─â de soarta lor. Au ajuns a╚Öa pentru c─â au fost p─âc─âlite. Li s-au promis locuri de munc─â ├«n str─âin─âtate dar, odat─â ce au ie╚Öit din ╚Ťar─â, au devenit sclave sexuale. 

Europa e plin─â de rom├óne scoase la produs. Iar povestea acestor fete r─âm├óne, de cele mai multe ori, necunoscut─â, c─âci nimeni nu se pl├ónge, nimeni nu spune nimic, totul e secret s─âu p─âstrat ├«n t─âcere. Fetele se ascund. Le este fric─â s─â vorbeasc─â sau pur ╚Öi simplu nu recunosc faptul c─â sunt abuzate. 

Un reportaj marca Digi 24 a ├«ncercat s─â fac─â lumin─â ├«n aceast─â lume a prostitu╚Ťiei stradale, at├ót de dur─â ╚Öi umilitoare. Jurnali╚Ötii rom├óni au plecat ├«n Elve╚Ťia, pe urmele trafican╚Ťilor ╚Öi ├«ntr-o ╚Ťar─â unde, culmea, prostitu╚Ťia este legalizat─â.  Aici, 9 din 10 prostituate de aici sunt imigrante, iar topul este condus de femei din Nigeria ╚Öi Rom├ónia. 

Prostituat─â rom├ónc─â: ÔÇ×Nu am voie sa fac nimic. Nici m─âcar baie singur─âÔÇŁ

├Än localitatea Lausanne din Elve╚Ťia exist─â un singur loc unde prostitu╚Ťia stradal─â este legal─â. E vorba despre 800 de metri liniari unde fetele pot munci legal.  

Jurnaliștii români au încercat să vorbească cu câteva fete românce. Unele au stat de vorbă, altele s-au speriat și i-au rugat să le lase în pace și să nu publice nimic despre ele.

ÔÇ×V─â rog, nu posta╚Ťi nimic, am familie, sunt ╚Öi eu din Rom├ónia, nu posta╚Ťi nimic!ÔÇŁ, ├«i roag─â un grup de femei care spun c─â sunt din Rom├ónia.

ÔÇ×Nu ai voie, av├ónd un ÔÇ×pe╚ÖteÔÇŁ rom├ón, s─â te duci cu ce clien╚Ťi vrei tuÔÇŁ, le-a explicat Carmen. 

ÔÇ×Pe strad─â e periculos, nu ╚Ötii ├«n ce ma╚Öin─â te urci, nu ╚Ötii cine opre╚Öte l├óng─â tineÔÇŁ, spune Adriana, o prostituat─â care lucreaz─â, legal, ├«ntr-un bordel din ora╚Öul elve╚Ťian.

ÔÇ×Ei nu au niciun scrupul c─â tu, ca femeie sau fat─â, te sim╚Ťi ├«ntr-un fel. Ei sunt doar cu intersul lor. ╚śi m-a b─âtut c─â nu am facut suficien╚Ťi baniÔÇŁ, spune Carmen. Apoi continu─â: ÔÇ×Am fost ├«n Lausanne, o strad─â foarte, foarte mare ╚Öi ├«ntunecat─â ╚Öi r─âm├óneam singur─â. Treceau tot felul de oameni droga╚Ťi, nu ╚Ötiu, sub influen╚Ťa alcoolului. Am fost ├«ntr-o zon─â unde era permis─â prostitu╚Ťia ╚Öi fetele de acolo erau toate rom├ónce ╚Öi doar una era din Ucraina, care nu avea din╚Ťi ├«n gur─â, era at├ót de b─âtut─â tot timpul, se vedea c─â era agresat─â, din╚Ťii ├«i avea spar╚Ťi. Pe strad─â erau doar rom├ónceÔÇŁ, spune Carmen. Femeia nu se opre╚Öte aici. Ea face dezv─âluiri ╚Öocante despre via╚Ťa pe care o duce. ÔÇ×Nu aveam voie sa fac nimic, uneori nu aveam voie nici sa fac baie singur─â. Nu aveam voie s─â am credit, telefonul meu personal r─âm─âsese la ei, eu nu mai aveam Facebook, nu mai aveam niciun contact cu nimeni. Nu aveam voie s─â fac nimicÔÇŁ.

Moartea  Mihaelei a ╚Öocat Fran╚Ťa ╚Öi Elve╚Ťia

Celebru este cazul Mihaelei, care a fost ucis─â de un client, ├«n anul 2016, iar cadavrul i-a fost abandonat l├óng─â o p─âdure. Femeia a fost identificat─â de autorit─â╚Ťi abia dup─â un an. 

Trupul fetei a fost g─âsit ├«ntr-o p─âdure iar mult─â vreme s-a vorbit despre ea ca fiind ÔÇ×necunoscuta din FrasnoisÔÇŁ, o comun─â aflat─â la grani╚Ťa dintre Fran╚Ťa ╚Öi Elve╚Ťia. 

Anchetatorii elve╚Ťieni au ╚Ötiut sigur c─â e vorba despre o prostituat─â rom├ónc─â dup─â ce au interceptat discu╚Ťiile telefonice ├«ntre trafican╚Ťi din Rom├ónia care reclamau c─â le lipse╚Öte o fat─â. 

ÔÇ×Mihaela nu s-a manifestat niciodat─â drept o victim─â a re╚Ťelei. Au trecut mai multe luni ├«ntre momentul g─âsirii victimei ╚Öi cel al identific─âriiÔÇŁ, spune Florence Maillard, de la Poli╚Ťia Cantonal─â Vaud, Elve╚Ťia.

Mihaela abia ├«mplinise 18 ani c├ónd a fost dus─â ├«n Elve╚Ťia chiar de traficantul ├«mpotriva c─âruia a depus pl├óngere ├«n Rom├ónia. Acesta nu a f─âcut ├«nchisoare, de╚Öi a fost g─âsit vinovat de complicitate la trafic de minori. ├Ä╚Öi obliga victimele s─â se prostitueze ├«n ╚Ťar─â, p├ón─â c├ónd ajungeau la majorat ╚Öi putea s─â le treac─â grani╚Ťa. Ofi╚Ťerul care a convins-o pe fat─â s─â depun─â pl├óngere ├«mpotriva agresorului poveste╚Öte cum aceasta a ajuns ├«napoi ├«n m├óinile trafican╚Ťilor.

ÔÇ×A executat o pedeaps─â cu suspendare ╚Öi, din p─âcate, t├ón─âra despre care vorbim s-a ├«ntors la agresorÔÇŁ, spune poli╚Ťistul de la Brigada de Combatere a Criminalit─â╚Ťii Organizate Pite╚Öti.

Pute╚Ťi urm─âri ╚Ötirile Click! ╚Öi pe Google News

1 johnny depp amber heard jpg jpeg
survivor tj nedelcu png
ispita bianca pop beata crita sparg restaurantul 463978 webp
3alex nedelcu survivor png
dieta claudia pavel 2 jpg
1 insula iubirii 1 jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
oameni cu masti de protectie pe strada
FotoJet (2) jpg
FotoJet (1) jpg
evoli boala tigari electronice jpeg
Sorin Oprescu a fost s─âltat de masca╚Ťi din casa lui, ├«n septembrie 2015, dup─â ce tocmai primise mit─â 25 000 de euro jpeg
ion tiriac jpg