Povestea dramatică a unei giurgiuvence, ucisă de bacteriile din spitale

11 mai 2016
article img
Cristina Andreea Balacciu, tânăra de 24 de ani, ucisă de bacteriile din spitalele româneștiFoto Giurgiuveanul.ro

O tânără din Giurgiu a murit la vârsta de doar 24 de ani după ce a fost infectată cu mai mulți germeni periculoși, contactați într-un spital din București. Părinții ei, devastați de decesul prematur al fiicei lor, condamnă sistemul medical românesc pentru că neglijează problema infecțiilor intraspitalicești.

Cristina Andreea Balacciu a încetat din viață la doar 24 de ani după ce a contactat anumite bacterii în spitalul în care a fost internată și i-au agravat situația, relatează Giurgiuveanul.ro. Povestea tinerei este de-a dreptul tulburătoare așa cum a fost relatată de părinții acesteia: 

„I s-au administrat anticoagulante pe care, am aflat ulterior, nu trebuia să i le dea medicul respectiv. Într-o seară, i s-a făcut rău şi am dus-o la Spitalul Judeţean Giurgiu, unde a stat cinci zile şi de unde a contactat o bacterie numită Clostridium. Apoi, am dus-o la Spitalul Colentina, în Bucureşti, la terapie intensivă, unde a fost tratată exemplar de către medici şi asistente, dar a contactat alte bacterii. A contactat două bacterii şi ajunseseră să se colonizeze în organismul ei, aşa ne-au spus cei de la Matei Balş. A stat o lună şi jumătate intubată şi a făcut septicemie din cauza bacteriilor din spital.”Infectarea pacienților din secțiile de terapie intensivă nu se poate evita decât în condițiile în care aceste saloane și tot echipamentul folosit sunt sterile.

Un alt aspect trist al Cristinei este că aceasta se simțea atrasă de domeniul medical. Ea absolvise Școala Postliceală de la Giurgiu, la specializarea asistent de farmacie. Moartea sa prematură nu a lăsat-o să își îndeplinească acest vis.