Povestea emoţionantă a femeii care decorează baldachinul de la moaştele Sfintei Parascheva cu flori

Ultima actualizare:

    Aşa arată baldachinul de la Sfânta Parascheva împodobit de bucureşteancăfoto: Bzi.ro
Aşa arată baldachinul de la Sfânta Parascheva împodobit de bucureşteancăfoto: Bzi.ro

Mii de pelerini se află în aceste zile la iaşi unde stau la cozi interminabile pentru a atinge racla cu moaştele Sfintei Parascheva în speranţa unei minuni. Sunt oameni veniţi de la sute de kilometri care se roagă neîncetat pentru sănătate. De 13 ani, la catedrală vine şi o bucureşteancă, încărcată cu un camion de flori. Femeia decorează baldachinul care adăposteşte rămăşiţele sfinte.

Credincioşii care ajung an de an, în octombrie, la Iaşi pentru a se închină la moaştele Sf Parascheva sunt impresionaţi de frumuseţea florilor care împodobesc baldachinul unde preoţii depun moaştele sfinte. Toate aranjamentele sunt oferite de o bucureşteancă. Femeia se ocupă de aceste decoruri florale de 13 ani. Totul a început în 2004, după ce Florentina Buştei a avut un vis. 

Bucureşeanca decorează de 13 ani baldachinul după ce a visat că asta trebuie să facă
Bucureşeanca decorează de 13 ani baldachinul după ce a visat că asta trebuie să facă

"În 2004, eram însărcinată şi am avut un vis care m-a marcat. Mi s-a arătat în vis Sfânta Parascheva şi mi-a spus să am foarte mare grijă de copilul pe care îl voi naşte. Am respectat toate controalele şi evaluările, iar pe 12 octombrie am născut o fetiţă sănătoasă. După naştere am avut al doilea vis. Eram în faţa Mitropoliei şi nu puteam păşi pentru a ajunge la sfintele moaşte. Atunci am realizat că trebuie să fac ceva pentru că Dumnezeu mi-a dăruit trei copii sănătoşi. Noi avem în Bucureşti un depozit en-gross de flori, o afacere de familie din care trăim. Am sunat la Mitropolie şi le-am spus că vreau să mă ocup de împodobirea baldachinului. În octombrie 2004 am ajuns în Iaşi cu o maşină de flori şi am reuşit să facem un aranjament impresionant pe o ploaie torenţială", a povestit Florentina Buştei, în urmă cu câţiva ani, pentru presă ieşeană.

Şi de atunci, în fiecare an, familia Buştei, se ocupă de decorarea baldachinului. De fiecare dată, florile sunt aduse din Olanda, dar anarnjamentele şi combinaţiile de plante sunt diferite de la an la an. 

Familia Florentinei Buştei a dus şi aul acesta un camion cu flori la Iaşi
Familia Florentinei Buştei a dus şi aul acesta un camion cu flori la Iaşi
image
image
image
image
image
image
Max Woosey Instagram jpg
cele mai bune destinații  sursa   Shutterstock jpg
Elisabeta Moraru country director Google România FOTO Adrian Pogîngeanu jpg
Plimbare foto pixabay
virus ebola foto shutterstock
Soare FOTO ESA