Povestea escrocului cu 1000 de fețe care se dădea drept procuror, preot, avocat, jurnalist sau medic

Ultima actualizare:

    Sorin Alin Verincianu a fost pe rând fals procuror, preot, avocat, jurnalist sau medicFoto: botosaneanul.ro
Sorin Alin Verincianu a fost pe rând fals procuror, preot, avocat, jurnalist sau medicFoto: botosaneanul.ro

Un bărbat de 34 de ani din orașul Dorohoi este supranumit escrocul cu 1000 de fețe după ce a păcălit zeci de oameni dându-se drept om important, care poate rezolva orice și oricând pentru prețul corect. Sorin Alin Verincianu a fost pe rând procuror, preot, avocat, jurnalist sau medic, umbla cu girofar la mașină și făcea percheziții.

Printre cei pe care a încercat să-i înșele se numără cântăreţul de muzică populară Alexandru Recolciuc, directorul Spitalului Judeţean Suceava, stareţele mănăstirilor Voroneţ, Probota şi Dragomirna, directorul Spitalului Județean Botoșani, dar și un deputat, dându-se drept ziarist care deține imagini compromițătoare. Când a fost prins, Verincianu umbla cu mașină cu girofar și făcea percheziții false

Cum a fost arestat escrocul cu 1000 de fețe

Sorin Alin Verincianu a fost arestat la Rădăuți la începutul lunii aprilie după ce a înșelat un pastor neoprotestant cu peste 10.000 de euro, dându-se  procuror și avocat și promițându-i că îl va ajuta să câștige un proces relatează monitorulsv.ro. Modul cum suspectul a întins plasa în care avea să cadă preotul este ieșit din comun. Potrivit sursei citate, Verincianu a descins în luna martie a anului 2020, chiar în timpul slujbei, la o biserică neoprotestantă din Vicovu de Jos cu o mașină dotată cu girofar. Sub privirile credincioșilor speriați, individul a intrat în biserică spunând că este procuror și caută o persoană suspectă. În scurt timp a fluturat o legitimație falsă, a spus că percheziția s-a încheiat și a plecat. După aproximativ două săptămâni l-a abordat pe pastor despre care aflase că are un proces pentru o moștenire și i-a spus că, în calitatea sa de procuror, dar și de avocat în afara orelor de magistrat, îl poate ajuta să câștige procesul. L-a păcălit timp de trei luni pe pastor, până când acesta a descoperit înșelăciunea și l-a reclamat la poliție.

Escrocul cu 1000 de fețe elibera adeverințe false de circulație în pandemie

Pe parcursul anchetei s-a mai stabilit că individul a mai păcălit un bărbat din zona Vicov, căruia i-a emis o adeverință falsă care îi dădea acestuia dreptul să circule „nelimitat, la orice oră din zi și din noapte, în perioada stării de urgență”. Sorin Alin Verincianu are deja opt condamnări pentru înșelăciuni, ultima primită în lipsă, în decembrie de la Judecătoria Suceava pentru fapte comise Suceava, Botoșani și Câmpulung Moldovenesc. Escrocul a fost reținut prima oară de polițiști la o înmormântare, unde era îmbrăcat în preot şi se pregătea să oficieze ilegal slujba religioasă.

Citiți și

Atenţie, români! Au apărut «escrocii de pandemie»

Atenție! Escrocii vă iau banii prin telefon!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net