Povestea impresionantă a doi soți care fac voluntariat pe ambulanțele SMURD. Au acasă 3 copii și o viață încărcată

Ultima actualizare:

    Claudiu și Nicoleta lucrează pe ambulanțele de la subunitatea FundeniFoto: Facebook / MAI
Claudiu și Nicoleta lucrează pe ambulanțele de la subunitatea FundeniFoto: Facebook / MAI

Au acasă trei copii minori, administrează o afacere și duc o viață încărcată. Cu toate acestea, și-au găsit timp să facă voluntariat. Din luna ianuarie, Claudiu și Nicoleta nu au lipsit nicio tură de pe ambulanțele SMURD. Singurul lor scop: să ajute.

Timpul liber este prețios pentru noi toți. Însă dacă majoritatea îl petrecem în fața televizorului, relaxându-ne, citind, dormind, făcând plimbări în natură, doi soți din București și-au „donat” absolut tot timpul liber semenilor care au nevoie de ajutor. Astfel, s-au înscris ca voluntari pe ambulanțele SMURD. Povestea lor a fost relatată de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, pe Facebook: „Sunt fabuloși, absolut fabuloși! Ei sunt Claudiu și Nicoleta, soț și soție, și merită din plin să fie cunoscuți și apreciați de fiecare dintre noi. Din luna ianuarie, deși au o viață încărcată, cu trei copii minori și o afacere de administrat, cei doi soți nu au lipsit nicio tură de pe ambulanțele SMURD. Și fac asta VOLUNTAR, din timpul lor liber”.

Au acasă trei copii și administrează o afacere

Totul a început, de fapt, în luna februarie a anului trecut, atunci când cei doi au participat la un curs de prim ajutor. Atât de mult le-a plăcut timpul petrecut alături de instructorii SMURD, încât s-au hotărât să aplice pentru programul de voluntariat. De atunci a început un nou capitol în viața lor. Nu a fost deloc o perioadă ușoară, pentru că, pe lângă afacerea personală pe care o aveau de administrat, cei doi au și trei copii, doi băieți și o fată. Însă copiii au înțeles de ce lipsesc părinții de acasă în timpul lor liber. „Știu că mergeți la curs să învățați să salvați vieți”, le spunea Alexandru, băiatul cel mare, atunci când îl rugau să aibă grijă de frații lui până când se întorc.

„În luna august 2019, cei doi au absolvit toate examenele și au devenit VOLUNTARI SMURD. Și pentru că la drum au plecat împreună, cei doi și-au dorit să lucreze în același loc, astfel că, din luna ianuarie, încadrează cele două ambulanțe de la subunitatea din Fundeni. Desigur, pentru ei nu mai există timp liber, dar nu resimt asta ca pe o problemă”, au mai scris pe Facebook reprezentanții MAI.

Dacă le e greu? „Nu vă putem spune ce satisfacție ai atunci când salvezi viața unui om! Este ceva extraordinar!”, răspund cei doi soți. Dacă sunt plătiți pentru munca lor? „Suntem voluntari, voluntariatul nu se plătește”, explică ei. De ce fac asta? „Pentru că avem afacerea noastră și avem din ce trăi. Dar cât suntem în putere și putem să ajutăm, o vom face necondiționat”, mai spun Claudiu și Nicoleta. Au un singur vis – ca atunci când copiii lor vor crește, să devină și ei voluntari SMURD.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net