Povestea pacientului 36 cu pl─âm├ónii distru╚Öi. Zece pompieri SMURD l-au c─ârat f─âr─â echipament de protec╚Ťie

image
Pompierii SMURD care l-au luat pe pacientul 36 de acas─â cu ambulan╚Ťa se afl─â ├«n carantin─â

Incredibil, dar adev─ârat! Un b─ârbat, de 56 de ani, care se afl─â de c├óteva zile internat la Spitalul de Boli Infec╚Ťiase ÔÇŁVictor Babe╚ÖÔÇŁ, din Capital─â, cu coronavirus, pare a fi ╚Öi el o bomb─â biologic─â. Acesta a fost luat de acas─â de zece salvatori SMURD pentru c─â este obez. Nu a spus c─â a fost plecat din ╚Ťar─â, ci c─â are probleme cardiace, astfel c─â cei de la 112 au trimis la caz pompierii f─âr─â a avea echipament de protec╚Ťie.

Zece paramedici pompieri de la Inspectoratul pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â (ISU) Bucure╚Öti- Ilfov sunt ├«n carantin─â ├«n centrul de la C─â╚Ťelu.

Asta dup─â ce ├«n noaptea de 10 spre 11 martie, ├«n jurul ore 2.00, au fost trimi╚Öi de 112 la un caz al unui b─ârbat obez, de 56 de ani. Acesta a acuzat probleme respiratorii, dar nu i-a spus centralistei c─â a fost plecat din ╚Ťar─â.

Ini╚Ťial, la domiciliul s─âu a ajuns un echipaj, care a constatat ├«ns─â c─â omul este supraponderal ╚Öi c─â nu-l poate c─âra. A cerut ajutorul prin sta╚Ťie ╚Öi au mai venit ├«nc─â cinci salvatori. 

Pacientul 36 nu mai are plămâni

├Än total, zece pompieri SMURD s-au chinuit s─â-l urce pe targ─â ╚Öi s─â-l coboare pe sc─âri. L-au dus la Spitalul Universitar de Urgen╚Ť─â, dup─â care au revenit la baz─â ╚Öi au intrat ├«n contact cu al╚Ťi colegi.

Starea pacientului s-a agravat, medicii i-au făcut radiografie toracică. Când a primit-o, medicul de gardă a rămas înmărmurit: omul practic nu mai avea plămâni, atât de tare era afectat de coronavirus.

Abia atunci pacientul a recunoscut c─â a fost plecat din ╚Ťar─â, ├«n perioada 22-29 februarie, ╚Öi c─â a c─âl─âtorit ├«n Israel ├«mpreun─â cu fostul ofi╚Ťer MAI care a r─âsp├óndit coronavirus ├«n Capital─â.

I s-au prelevat rapid probe, care au fost transmise c─âtre Institutul de Boli Infec╚Ťioase ÔÇ×Matei Bal╚ÖÔÇŁ. Au ie╚Öi pozitive pe 11 martie, fiind declarat pacientul cu num─ârul 36, ╚Öi a fost internat la Spitalul ÔÇŁVictor Babe╚ÖÔÇŁ, la sec╚Ťia de terapie intensiv─â. Oficialii spun c─â starea lui este grav─â, mai ales c─â sufer─â ╚Öi de probleme cardiace.

Pompierii de la ISU București-Ilfov sunt în carantină

Întorcându-ne la povestea celor zece militari, aflăm de pe agendapompierului.ro că aceștia provin de la Detașamentul 13 Septembrie și de la Detașamentul Mihai Vodă.

├Än seara de 11 martie, sursele noastre spun c─â ╚Öefii acestora s-au ├«ntrunit ├«ntr-o ╚Öedin╚Ť─â de comitet la Cotroceni, dar situa╚Ťia a fost ╚Ťinut─â ascuns─â departe de urechile jurnali╚Ötilor. 

ÔÇ×La nivelul Inspectoratului pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â Bucure╚Öti-Ilfov, ze ce cadre militare se afl─â ├«n izolare la domiciliu/ ├«ntr-o loca╚Ťie care apar╚Ťine ISU. De asemenea, to╚Ťi sunt sub monitorizare medical─âÔÇŁ, a transmis Inspectoratul General pentru Stua╚Ťii de Urgen╚Ť─â, abia la solicitarea RealitateadeBucuresti.net. 

├Än prezent, la nivel na╚Ťional, sunt 60 de paramedici pompieri care sunt ├«n carantin─â ╚Öi autoizolare, dup─â ce au intrat ├«n contact cu pacien╚Ťi posibil infecta╚Ťi sau au c─âl─âtorit ├«n zone de risc.

valetina pelinel borcea copii jpg
zavoranu bogdan furtuna jpg
oana zavoranu
brooklyn beckham nicola peltz jpg
anamaria ferentz jpeg
ioana si ilie nastase renunta divortjpg jpg
jojo vacanta culinara jpeg
BeFunky collage (38) jpg
image
image
image
image
Elon Musk la inaugurarea fabricii Tesla din Germania FOTO EPA-EFE
criptomonede- bitcoin-ethereum-litecoin-xrp-crypto.jpg
subway alba iulia
ludovic orban jpeg
iphone usb c
image png