Prăpăd în Craiova, după vijelie: străzi şi pasaje inundate, tramvaie suspendate

A fost prăpăd în Craiova, după ce o parte din judeţul Dolj s-a aflat sub cod roşu de furtuni şi ploi, duminică seară (29 mai), timp de 50 de minute. Pompierii au fost nevoiţi să intervină pe mai multe străzi din oraş, care au fost complet inundate, iar mai multe pasaje au fost închise.

image
Străziile din Craiova au fost complet inundate

Ca urmare a vijeliei din seara de 29 mai, mai multe străzi, dar şi imobile şi pasaje din Craiova au fost inundate. Asta pentru că, notează g4media.ro, sistemul de canalizare nu a făcut faţă.

Pompierii au fost chemaţi să intervină pe patru străzi din oraş: astfel, echipajele s-au deplasat pe străzile Homer,  Macului, Aleea 1 Bălteni şi Oscar Obedeanu, mai spun cei de la adevarul.ro. În plus, o autospecială a fost trimisă pentru a scoate un autoturism de sub un copac căzut.

Primarul Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că toate activităţile dedicare zilelor municipiului au fost suspendate şi că mai multe pasaje, printre şi cel al gării, au fost închise, fiind şi ele inundate. Edilul a mai spus că a fost depăşită cota de avarie la Canalul Râului şi a pus la dispoziţia cetăţenilor un număr de telefon la care pot suna, dacă au probleme în urma vijeliei.

„A plouat deja peste 25 de litri/ mp, in Craiova, ceea ce înseamnă că începe să fie depășită cantitatea de apă ce poate fi preluată de sistemul de canalizare care este realizat, conform normativelor europene, la 25 l/mp. Am închis pasajele Universitatea și Bariera Vâlcii și au fost suspendate toate activitățile dedicate Zilelor Craiovei, din zona centrală. Dacă aveți probleme deosebite, vă rog să sunați la telefonul cetățeanului 0251/984. Toate utilajele Companiei de Apă Oltenia sunt deja în teren, în zonele cu probleme”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

În plus, primarul Craiovei a mai transmis că circulaţia tramvaielor a fost întreruptă, dar au fost suplimentate autobuzele.

image
Mai multe pasaje au fost închise

„S-a închis pasajul Electroputere. La Pasajul Titulescu, vă rugăm să folosiți doar partea supraterană și să evitați zona cu giratoriu. Circulația tramvaiului a fost întreruptă. Am suplimentat numărul de autobuze pe trasee”, a anunțat Lia Olguța Vasilescu.

Şi în localitatea Băileşti, pompierii au fost nevoiţi să intervină, după ce două gospodării au fost inuntate, iar nivelul apei a ajuns la 30 de centrimetri.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

4 irina rimes divort 34092 jpg jpeg
Catalin Botezatu png
front brad pitt gettyimages copy jpeg
olivia newton john jpeg
6 victor ponta si daciana sarbu avere jpg jpeg
Cabral si Adela Popescu   Sunt celebru, scoate ma de aici (2) jpg
anca serea fiica jpg
3 alina ceusan 2 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
foto1 profimedia 0335766210 jpeg
paianjen jpg jpeg
calendar ortodox 2021 09 august sfantul apostol matia png
lucian bode untold boc 640x400 jpg
iphone 14 png
grecia