Prăpăd în Craiova, după vijelie: străzi şi pasaje inundate, tramvaie suspendate

Ultima actualizare:

A fost prăpăd în Craiova, după ce o parte din judeţul Dolj s-a aflat sub cod roşu de furtuni şi ploi, duminică seară (29 mai), timp de 50 de minute. Pompierii au fost nevoiţi să intervină pe mai multe străzi din oraş, care au fost complet inundate, iar mai multe pasaje au fost închise.

Străziile din Craiova au fost complet inundate
Străziile din Craiova au fost complet inundate

Ca urmare a vijeliei din seara de 29 mai, mai multe străzi, dar şi imobile şi pasaje din Craiova au fost inundate. Asta pentru că, notează g4media.ro, sistemul de canalizare nu a făcut faţă.

Pompierii au fost chemaţi să intervină pe patru străzi din oraş: astfel, echipajele s-au deplasat pe străzile Homer,  Macului, Aleea 1 Bălteni şi Oscar Obedeanu, mai spun cei de la adevarul.ro. În plus, o autospecială a fost trimisă pentru a scoate un autoturism de sub un copac căzut.

Primarul Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că toate activităţile dedicare zilelor municipiului au fost suspendate şi că mai multe pasaje, printre şi cel al gării, au fost închise, fiind şi ele inundate. Edilul a mai spus că a fost depăşită cota de avarie la Canalul Râului şi a pus la dispoziţia cetăţenilor un număr de telefon la care pot suna, dacă au probleme în urma vijeliei.

„A plouat deja peste 25 de litri/ mp, in Craiova, ceea ce înseamnă că începe să fie depășită cantitatea de apă ce poate fi preluată de sistemul de canalizare care este realizat, conform normativelor europene, la 25 l/mp. Am închis pasajele Universitatea și Bariera Vâlcii și au fost suspendate toate activitățile dedicate Zilelor Craiovei, din zona centrală. Dacă aveți probleme deosebite, vă rog să sunați la telefonul cetățeanului 0251/984. Toate utilajele Companiei de Apă Oltenia sunt deja în teren, în zonele cu probleme”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

În plus, primarul Craiovei a mai transmis că circulaţia tramvaielor a fost întreruptă, dar au fost suplimentate autobuzele.

Mai multe pasaje au fost închise
Mai multe pasaje au fost închise

„S-a închis pasajul Electroputere. La Pasajul Titulescu, vă rugăm să folosiți doar partea supraterană și să evitați zona cu giratoriu. Circulația tramvaiului a fost întreruptă. Am suplimentat numărul de autobuze pe trasee”, a anunțat Lia Olguța Vasilescu.

Şi în localitatea Băileşti, pompierii au fost nevoiţi să intervină, după ce două gospodării au fost inuntate, iar nivelul apei a ajuns la 30 de centrimetri.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net