Se strică vremea în șase județe ale țării. Cod galben de vijelii și grindină

Ultima actualizare:

Vremea încă se „joacă” cu așteptările noastre, soarele puternic și perioadele scurte în care temperaturile cresc fiind destul de amăgitoare.

Izolat, în șase județe ale țării ar putea să apară grindină
Izolat, în șase județe ale țării ar putea să apară grindină

Oricât de mult ne-am dori ca vara să își intre în drepturi, perioada de tranziție de la primăvară rămâne marcată de modificări bruște ale vremii.

Sunt vizate regiunile Dobrogea și Muntenia

Tocmai de aceea, meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie – ANM au emis un avertisment de tip cod galben, de vreme rea, valabil joi, 26 mai, în intervalul orelor 13.00 – 20.00

Codul galben e valabil joi, 26 mai, în intervalul orelor 13.00 – 20.00
Codul galben e valabil joi, 26 mai, în intervalul orelor 13.00 – 20.00

Sunt vizate șase județe ale țării, mai precis Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Constanța. Sunt așteptate fenomene meteo caracterizate prin instabilitate atmosferică temporar accentuate.

Rafale de vânt de 75km/h

Meteorologii anunță faptul că, în intervalul menționat, local în Dobrogea și în Muntenia vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii, vânt cu viteze de 55 - 75 km/h, averse torențiale şi izolat grindină.

Citește și: Moarte și haos în Europa, în urma furtunii Eunice!

Agricultorii din regiunile amintite trebuie să aibă grijă, întrucât cantităţile de apă vor depăşi 15 - 20 de litri pe metru pătrat, izolat ajungându-se și la 30 de litri pe metru pătrat.

Ce înseamnă codul galben?

Avertizarea tip cod-galben presupune apariția unor fenomene meteorologice prognozate, precum vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă, ce temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

Citește și: Un bărbat din Prahova a murit după ce a fost luat de viitură

Meteorologii au emis un avertisment de tip cod portocaliu pentru vestul țării, miercuri, 25 mai. Fenomenele meteo prognozate au fost corecte și, astfel, locuitorii din Timișoara și din localitățile învecinate au tras o sperietură grozavă, după furtuna din timpul nopții.

Furtuna a făcut prăpăd la Timișoara

Așadar, mai multe străzi și gospodării au fost inundate, apa ajungând chiar și în casele oamenilor, după vijelia năprasnică de miercuri seara, din Timișoara. Grindina căzută a avut dimensiunile unui ou de găină.

Cetățenii au primit și mesaje SMS, remise de autorități prin sistemul Ro Alert, aproape de ora 23.00, prin care au fost avertizați să caute adăpost.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net