Moarte și haos în Europa, în urma furtunii Eunice!

Dezastru de nedescris în urma furtunii Eunice, care a lovit cu rafale de vânt de peste 140 km/h.

Arena O2 din Londra a fost grav  avariată de vântul puternic. Foto: EPA-EFE
Arena O2 din Londra a fost grav avariată de vântul puternic. Foto: EPA-EFE

Mai multe case au fost distruse, trei oameni au murit, arena O2 din Londra a fost avariată, peste un milion de case au rămas fără electricitate și nota de plată a furtunii este de peste 360 de milioane de lire sterline.

La nivel european, furtuna a făcut 16 victime afectând Germania, Polonia, Țările de Jos, Belgia și Irlanda, informează Euronews. În Germania, 1.000 km de cale ferată au fost avariați, peste un milion de case din Polonia au rămas fără electricitate vineri, iar sâmbătă noaptea furtuna Eunice a lovit nordul Franței și Danemarca.

Patru oameni au murit în Țările de Jos, patru în Polonia, trei în Anglia, doi în Germania, doi în Belgia și o persoană a murit în Irlanda.

Europa și America de Sud, lovite de dezastre

Planeta pare să se răzbune cu violenţă! Europa şi America de Sud au fost lovite recent de o serie de dezastre naturale care s-au manifestat cu o violenţă greu de imaginat. Mii de persoane au rămas fără locuinţe şi sute au fost evacuate de urgenţă din calea urgiei aducătoare de moarte.  

În Guatemala, Volcan de Fuego a erupt de şase ori în decurs de o oră la 17 februarie. Erupţia a fost precedată de un cutremur puternic de 6,8 iar vulcanologii se aşteaptă ca activitatea monstrului să continue.

În Brazilia, 110 persoane au murit şi 134 sunt date dispărute în inundaţiile şi alunecările de teren din Petropolis, Rio de Janiero. Conform autorităţilor, 65 dintre victime sunt femei. Acesta e cel mai grav dezastru natural din ultimul secol şi e cauzat de volumul uriaş de precipitaţii abătut asupra Braziliei începând din luna ianuarie.

Marea Britanie a fost lovită de furtuna Eunice. Autorităţile au declarat cod roşu de vreme rea şi i-au sfătuit pe oameni să stea în case, Eunice fiind cea mai ameninţătoare furtună din ultimii 30 de ani.

Furtuna Ylenia a lovit Germania începând de joi 17 februarie, afectând în special localităţile din nordul ţării, unde autorităţile au fost nevoite să închidă şcolile. Furtuna a fost însoţită de vânturi puternice care au atins viteze de peste 140 km/h.

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net