Prefectul de Harghita, demis de Guvernul Orban, după cazul ursului lăsat să agonizeze pe șosea 18 ore

image
Animalul a fost lăsat să agonizeze la marginea drumului 18 ore

Prima demitere în cazul revoltător al ursului lovit de mașină pe șosea, care a fost lăsat să agonizeze pe marginea drumului timp de 18 ore, în timp ce animalul avea mai multe membre rupte și se zbătea între viață și moarte.

Un urs a fost lovit de mașină sâmbătă seara, 16 noiembrie, la ieşirea din localitatea Praid. După ce a fost mediatizat cazul animalului sălbatic, aflându-se că autoritățile române nu au făcut nimic pentru a-l ajuta timp de 18 ore și nici nu au îngrădit locul accidentului pentru ca oamenii veniți la fața locului să facă poze să nu sperie și mai tare ursul care deja era într-o stare critică, guvernul a luat măsuri în acest sens. 

Prefectul de Harghita a fost demis, după cazul revoltător al ursului lăsat să moară în chinuri pe marginea drumului

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a decis demiterea prefectului judeţului Harghita, Andrei Jean-Adrian, în urma proastei gestionări a situaţiei ursului lovit între localităţile Praid şi Sovata. Ursul a fost lăsat să agonizeze mai mult de 18 ore pe marginea drumului, până să fie tranchilizat şi ulterior eutanasiat.

„A fost începută procedura de demitere din funcţie a prefectului judeţului Harghita pentru că, în calitatea sa de Preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, nu a luat măsurile corespunzătoare pentru a gestiona eficient şi operativ această problemă, deşi a fost înştiinţat în timp util de către ISU Harghita despre eveniment şi suferinţele animalului rănit.

image
Animalul a fost lăsat să agonizeze la marginea drumului 18 ore Foto: Facebook

De asemenea, vor fi efectuate verificări pentru a se stabili dacă sunt şi alte persoane, manageri din structurile MAI de la nivel central, care nu au stabilit procedurile şi responsabilităţile clare de intervenţie, conform prevederilor legale”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne. 

Animalul sălbatic avea 3 membre fracturate, fiind tranchilizat şi eutanasiat în cele din urmă. Cât timp a zăcut lângă carosabil, ursul a fost păzit de poliţişti şi jandarmi, însă mai mulți oameni s-au prezentat la fața locului pentru a face poze și filmulețe, speriind și mai tare animalul. 

„E o acțiune criminală. Poliția sper să facă o anchetă și să îi tragă la răspundere și pe medicii veterinari. Nu există nici garduri de protecție la șosea. Dacă aveam o poliție a animalelor, așa cum e și în altă parte, animalul era salvat. Am făcut nenumărate demersuri”, a spus Marius Marinescu, președintele Federației pentru Protecția Animalelor.  La fața locului a fost chemat un veterinar care n-avea însă tranchilizant, astfel că suferința ursului nu a putut fi curmată în timp util. 

meghan markle harry regina jpeg
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
gabriela cristea
iulia albu
simona gherghe
Platforma petrol gaze FOTO Shutterstock
Foto Fb politia Romana
image
image
image
image
militar pedofil jpeg
1 priscilla chan si mark zuckerberg jpg jpeg
calendar ortodox 2021 29 septembrie sfantul cuvios chiriac sihastrul png
talibani
Regina Elisabeta
miting vietnam sursa facebook azopan (2) jpg