Prefectura Capitalei a convenit cu Metrorex reluarea activităţii. Circulaţia, repornită sâmbătă

Ultima actualizare:

Prefectura Capitalei a anunţat că, în urma discuţiilor de vineri cu reprezentanţii sindicatelor la metrou, a fost convenită reluarea activităţii la metrou.

Un reprezentant al sindicatului liber metrou a afirmat că circulaţia va reîncepe de sâmbătă, deoarece pentru o jumătate de oră nu are rost să mai fie consumată energie pentru a efectua verificări înainte de repunerea în circulaţie.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că reluarea circulaţiei se va face sâmbătă dimineaţă întrucât este nevoie de câteva ore pentru restabilirea circuitelor. „Înţeleg că tehnic nu este posibil, oamenii vor ieşi în această seară", a afirmat el.

„De mâine dimineaţă, având în vedere că tehnic înţeleg că e nevoie de câteva ore pentru restabilirea circuitelor, se va relua circulaţia. Înţeleg că tehnic nu este posibil, oamenii vor ieşi în această seară", a afirmat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Întrebat dacă poate da garanţii că situaţia nu se va mai repeta sau dacă s-a semnat un protocol, el a evitat să răspundă. „Mâine dimineaţă, oamenii vor circula cu metroul", a replicat el.

Prefectul a adăugat că el nu este implicat în negocierile între Metrorex şi sindicate. „Interesul meu era să dăm drumul la circulaţie pentru metrou şi pentru asta am avut întâlnirea. Lucrurile s-au restabilit", a afirmat Stoica, menţionând că el a mijlocit întâlnirea şi a convocat ambele părţi.

„În primul rând e regretabil că a trebuit ca salariaţii metroului să facă o formă de protest de un asemenea nivel ca să putem regăsi în cadrul Minisrerului o formă de dialog social normal. Vom mai merge la Piaţa Unirii vom anunţa salariaţii de ce am obţinut aici şi imediat vom elibera.

Nu cred că se va mai lua pentru că trebuiesc verificări şi nu are rost să consumăm energie degeaba. În sfârşit domnul Drulă a recunoscut că negocierile trebuie făcute cu liderul sindicatului de metrou. Am stabilit ca săptămâna viitoare să ne vedem zi de zi. Deficitul a ajuns numai săptămana asta la 1.200 de oameni, înseamnă deficit de 25%. Ajunsesem în poziţia în care să ne fie frică să ne mai facem treaba din  lipsa fondurilor sau personalului şi să nu ajungem”, se arată într-un comunicat.

Chestionat dacă protestul are legătură cu încasarea banilor de către sindicalişti din chiriile pentru acele spaţii comerciale de la metrou, sindicalistul a răspuns: „Vreau să lămurim un lucru, ca să fie foarte clar. Contractul de asociere dintre firma sindicatului şi Metrorex se află pe rolul instanţei la Bucureşti şi aşteptăm pronunţarea instanţei. Ne vom supune instanţei prin hotărâre definitivă şi irevocabilă”. 

Directorul Metrorex Ştefan Paraschiv a adăugat că nu va fi începută nicio acţiune administrativă la adresa protestatarilor de la metrou pe perioada în care vor fi negocierile cu Ministerul Transporturilor şi cu alte autorităţi

„Protestul se va suspenda. Am stabilit un calendar al negocierilor pentru săptămâna viitoare, au venit cu nişte revendicări, le vom discuta. Suntem deschişi dialogului, nu vom începe nicio acţiune administrativă împotriva celor care au participat pe toată perioada negocierilor”, a explicat el.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net