Pregăteşte-ţi casa pentru petrecere!

Ultima actualizare:

    Se impun anumite amenajări şi redecorări dacă ai musafiri, de Revelion
Se impun anumite amenajări şi redecorări dacă ai musafiri, de Revelion

Nu ai niciun plan pentru noaptea de Revelion? De ce să nu o petreci acasă, împreună cu prietenii?! Poate ieşi o petrecere reuşită, chiar dacă stai într-un apartament de bloc. Nu e nevoie de prea mult spaţiu, doar de puţină organizare, astfel încât să eviţi accidentele şi toată lumea să se simtă bine.

Curăţenia e cartea ta de vizită. E absolut necesară, atât în sufragerie, cât şi în baie şi bucătărie. Ţine de respectul pentru musafirii care mănâncă din farfuriile tale, se şterg pe prosoapele tale. Podeaua trebuie bine lustruită mai ales dacă oaspeţii vor fi aşezaţi pe jos, pe pernuţe. Nu uita de oglinzi. Toată lumea este tentată să se uite în oglindă, să-şi verifice machiajul, aşa că ele trebuie să fie bine şterse, fără pete şi amprente. 

Eliberează cât mai mult spaţiul. Întinde canapeaua extensibilă şi strânge toate mărunţişurile şi obiectele de ornament fragile, care pot fi oricând răsturnate. Oglinzile, vasele de ceramică, lampadarele, toate acestea ar încurca în cazul unei astfel de petreceri. Dacă ai o casă amenajată pe stilul modern, cu mobilă puţină şi uşor de mutat, atunci greul a trecut. 

Ai nevoie de o masă mare, pe care să pui mâncarea şi băuturile. Dacă sunteţi mulţi, va fi imposibil să staţi toţi în jurul mesei. Mai simplu e să-şi ia fiecare pe farfurie, de la „bufet”, şi să mănânce pe fotolii şi pernuţe. Mâncărurile care emană mirosuri grele, gen sarmale şi fripturi, nu se ţin prea mult în camera în care stă toată lumea, ci ori se lasă la bucătărie, ori se strâng după ce a mâncat toată lumea. Pe masa din living pot sta doar mici ronţănele, fructe, dulciuri şi băuturi.

Eliberează holul de toate umbrelele, cizmele şi paltoanele tale, pentru a face loc şi musafirilor să-şi pună lucrurile lor. Spaţiul acesta e bine să fie cât mai aerisit şi ordonat.

În baie, trebuie să ai săpunuri lichide, prosoape de mici dimensiuni şi, eventual, decoraţiuni de sărbătoare, cu lumânărele parfumate.

Dacă ai un covor mare, deschis la culoare, mai bine l-ai strânge şi ai aşeza în locul lui, pe jos, perne mari de puf sau tabureţi. În felul acesta creezi mai multe locuri şi eviţi pătarea covorului.

Oricum, nu-ţi lăsa musafirii să se descalţe. Codul bunelor maniere spune că nu trebuie să te descalţi când mergi în vizită, şi mai ales la o astfel de petrecere, unde se presupune că te-ai chinuit să-ţi asortezi rochia cu pantofii. 

Acum, că am stabilit toate detaliile, putem să ne gândim şi la decoraţiuni. Taie de pe listă instalaţiile electrice şi la baloanele kitchoase şi alege ceva cu bun gust, cum ar fi decoraţiuni de iarnă cu lumânărele parfumate. 

image
image
image
image
image
image
donald trump Getty Images
Zahăr vs îndulcitori artificiali FOTO Shutterstock
politie scoala jpeg
padure intunecata jpg
calendar ortodox 2021 31 martie martiriul sf ierarh ipatie   fresca manastirea dionisiu athos jpeg
Supermarket, hipermarket, cumparaturi, casier, shopping, FOTO Shutterstock