Premieră în România! Operată pe coloană în burtica mamei

Ultima actualizare:

    Medicii de la «Regina Maria» i-au făcut o intervenţie unei fetiţe de doar 1.250 de grame
Medicii de la «Regina Maria» i-au făcut o intervenţie unei fetiţe de doar 1.250 de grame

O va chema Medeea, iar părinţii aşteaptă cu multă bucurie să vină pe lume, în ianuarie. Micuţa, care acum are 30 de săptămâni şi doar 1.250 g, a fost operată, săptămâna trecută, pe coloană, în uterul mamei.

A fost o premieră naţională, pe care medicii de la Clinica „Regina Maria” au realizat-o cu multă dăruire. Astăzi, la opt zile de la intervenţie, Maria (30 de ani), din Gura Humorului, părăseşte spitalul. Până în ianuarie, însă, când îşi va aduce pe lume fetiţa, va sta la pat şi va respecta cu sfinţenie indicaţiile medicilor care i-au operat copilul în burtă.

„La 23 de săptămâni de sarcină, un medic de la Suceava mi-a spus că bebeluşul meu are mielomeningocel (n.r. cea mai severă formă de spina bifida - defect congenital al coloanei vertebrale care constă în lipsa sudurii complete a arcului vertebral). A căzut cerul pe noi! Medicul mi-a spus că nu am ce face, decât să aştept sa nasc un copil cu handicap”, povesteşte Maria. Nu s-a lăsat doborâtă de veste şi a vrut o a doua opinie. Aşa că a venit la Bucureşti, la dr. Hadi Rahimian, chirurg fetal la ”Regina Maria”. Acesta le-a spus părinţilor că micuţa poate fi operată în uter, iar ei au fost de acord.În 5 noiembrie, dr. Rahimian a făcut echipă cu dr. Sergiu Stoica, neurochirurg. „Uterul mamei a fost scos în exterior. Apoi, sub ghidaj ecografic, s-a identificat zona din spatele copilului unde este localizat mielomeningocelul. S-a făcut o incizie de circa 7 cm în  uterul mamei. Apoi, neurochirurgul a reparat defectul, sub microscop”, a explicat dr. Rahimian.

Click! spune

Maria mai are o fetiţă de 2 ani. „După ce am aflat diagnosticul, aveam în minte doar imaginea unui copil sănătos, care se joacă, şi cea a unui copil bolnav, în scaun cu rotile. Dacă nu am fi făcut operaţia, fetiţa n-ar fi putut să meargă”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net