Premierul Ungariei: „Maghiarii nu au ce sărbători la 1 Decembrie”


    Viktor Orban a venit în țară la invitația lui Kelemen Hunor
Viktor Orban a venit în țară la invitația lui Kelemen Hunor

Președintele UDMR Kelemen Hunor l-a adus la Satu Mare pe premierul Ungariei, Viktor Orban, pentru a denigra din nou România și pe locuitorii ei. Prim-ministrul din țara vecină a declarat că diplomația maghiară a procedat corect când le-a interzis oficialilor unguri să participe la evenimentele dedicate Zilei Naționale a României. „În 1 Decembrie maghiarii n-au ce celebra”, a spus acesta.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a întâlnit joi la Satu Mare cu președintele UDMR Kelemen Hunor și cu liderii județeni ai Uniunii. Demnitarul a explicat că Ministerul Afacerilor Externe din țara sa nu a greșit cu nimic când nu le-a permis oficialilor unguri să dea curs invitației omologilor români de a participa la festivitățile de 1 Decembrie. Ungaria este singura țară care a refuzat să-ți trimită reprezentanți la un eveniment de gală al unui stat membru UE.

„Eu sunt tradiționalist și cred că sinceritatea e cea mai bună metodă, chiar dacă sunt la mijloc puncte nevralgice. Aici avem un punct nevralgic diplomatic, dar este mai bine să îți asumi conflictul sincer decât să ai două fețe. În 1 Decembrie maghiarii n-au ce celebra, așadar nu sărbătoresc, ceea ce este o atitudine onestă și față de români, pentru că măcar nu îi mințim. Eu consider că diplomația maghiară a procedat corect atunci când a ales calea sinceră și onestă”, a declarat Viktor Orban.

Ministerul român de Externe a catalogat decizia lui ministrului de externe ungar, Peter Szijjarto, drept „greu de înțeles, cu atât mai mult cu cât respectul față de valorile și simbolurile naționale ale unei țări sunt parte componentă indiscutabilă a setului de valori pe care se bazează însăși Uniunea Europeană și comunitatea trans-atlantică. România a fost și este un stat care va rămâne profund atașat respectului acestor valori”.

Gabriel Apostol, fost concurent Masterchef
cub gabriel apostol png
Anca Dinicu  jpg
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
andreea ibacka si majda jpg
harry si meghan jpg
FotoJet (2) jpg
zodii care imprumuta bani jpg
pod blaj jpg
Dorin Chiotea FOTO Facebook
image
image
image
image
viespile ucigașe jpg
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
inselat jpeg
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
foto2 liliana jpg
calendar ortodox 2021 2 decembrie sfantul prooroc avacum bizant sec xiv jpeg