Premierul Victor Ponta, umilit de parlamentarii germani


    Victor Ponta laudă regimul lui Erdoganfoto: arhivă Adevărul
Victor Ponta laudă regimul lui Erdoganfoto: arhivă Adevărul

Premierul Victor Ponta a fost umilit de parlamentarii germani. O delegatie a Comisiei pentru Afaceri Europene din Parlamentul german, condusă de Gunther Krichbaum, a ales să nu solicite o întrevedere cu premierul Victor Ponta, deoarece acesta este urmărit penal și trimis în judecată. ”Domnia sa trebuie să stea de vorbă cu alte instituții”, a spus Krichbaum.

Parlamentarii germeni prezenți zilele acestea la București nu au cerut o întrevedere cu premierul Victor Ponta. Membrii delegației au dicutat în schimb cu președintele Iohannis, cu reprezentanți ai Curții Constituționale, DNA, BNR, Ministerului de Externe și ai societății civile.

Motivul pentru care parlamentarii din Comisia pentru Afaceri Europene din Parlamentul german nu au vrut să discute cu premierul Victor Ponta a fost enunțat foarte clar de către șeful delegației. "Nu am solicitat o întrevedere premierul României, Victor Ponta. Suntem de părere că domnia sa trebuie să stea de vorbă cu alte instituții. Știți că premierul este urmărit penal și trimis în judecată", a declarat Gunther Krichbaum, citat de EurActiv.ro, preluat de Hotnews.

"Vă amintesc că președintele german Christian Wulff și-a dat demisia încă din stadiul în care existau doar unele suspiciuni. E o chestiune de cultură politică și democratică. Vrem să evităm distrugerea reputației unei funcții. Știu că este un subiect sensibil. Pentru mine personal, premierul Ponta este nevinovat până la decizia unui tribunal. Dar e nevoie ca justiția să poată ancheta cum trebuie și fără rezerve. Criticăm blocarea ridicării imunității în Parlamentul României", a precizat Krichbaum.

Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată, la 17 septembrie, de procurorii DNA, pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, alături de alte patru persoane, între care senatorul Dan Şova şi directorul Complexului Rovinari. 

foto1 fratiiB jpg
FotoJet jpg
cub paula seling png
lia bugnar anghel damian theo rose foto CANCAN (2) jpg
cub ioana nastase png
FotoJet (1) jpg
infidelitate 0 jpeg
cub bianca dragusanu png
image
image
image
image
image
image
shutterstock 676013005b jpg
Imagine WhatsApp 2022 12 07 la 10 47 33 jpg
FotoJet (4) jpg
CTP
interpretarea viselor jpg
femeie vaccin jpg