Preot condamnat la închisoare, după ce a lovit intenționat un pieton

În urmă cu trei ani, Ştefan Toroabă, preot la o biserică din Mărăcineni, judeţul Argeş, a călcat intenţionat un pieton pe trecerea de pietoni pentru că se certase cu el. Acum, după cum informează adevarul.ro, faţa preoţească va sta tot trei ani la închisoare.

2022. Preotul a continuat  să slujească  la Mărăcineni. Foto: Blog Parohia Mărăcineni 2
2022. Preotul a continuat să slujească la Mărăcineni. Foto: Blog Parohia Mărăcineni 2

De fapt, cel care ar fi trebuit să inspire localnicii să fie milostivi cu semenii lor şi să-i aducă aproape de Dumnezeu, a primit o condamnare definitivă de trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Totul după ani de procese, după ce în primă instanţă, preotul fusese trimis iniţial în judecată pentru lovire şi alte violenţe și primise doi ani de închisoare cu suspendare, precum și obligația de a plăti daune morale de 20.000 de lei către victima sa.

Numai că Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a făcut apel, iar acesta a fost admis de către judecătorii Curţii de Apel Piteşti, care au schimbat încadrarea faptei din lovire şi alte violenţe în tentativă de omor. Şi preotul a făcut apel, însă acesta a fost respins. Iar la finele săptămânii trecute, după cum notează adevarul.ro, preotul Ştefan Toroabă şi-a aflat sentinţa definitivă a Curţii de Apel Piteşti: adică trei ani şi patru luni de închisoare cu executare!

În weekendul care a trecut, preotul a fost încarcerat la Penitenciarul Mioveni. De la momentul incidentului şi până la încarcerarea definitivă, preotul a continuat să slujească la biserica sa!

2019. Ştefan Toroabă în momentul  încarcerării pentru o zi. Foto: Adevărul/ Alex Vlaicu
2019. Ştefan Toroabă în momentul încarcerării pentru o zi. Foto: Adevărul/ Alex Vlaicu

Incidentul s-a petrecut la 1 octombrie 2019. Aflat la volan, preotul Ştefan Toroabă, care venea de la slujba de la biserică, nu i-a acordat prioritate unui pieton care dorea să traverseze pe zebră la o intersecţie din centrul municipiului Piteşti. Între cei doi a izbucnit o ceartă, iar preotul a accelerat şi l-a izbit cu maşina pe pietonul cu care se certase. Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere din zonă, iar victima a avut nevoie de o săptămână de îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean Argeş, suferind traumatisme la cap şi la picioare!

Iniţial cei doi  s-au certat. Foto: Captură Antena 1
Iniţial cei doi s-au certat. Foto: Captură Antena 1

Preotul agresor a stat atunci 24 de ore în arest, după care a fost plasat 30 de zile în arest la domiciliu, fiind ulterior cercetat în libertate. La audieri, Cosmin Duşa, bărbatul lovit de preot cu maşina, le-a declarat procurorilor că preotul a oprit la aproximativ zece centimetri de el, moment în care victima l-a atenţionat pe preot că este trecere de pietoni şi cu lumină intermitentă şi ar trebui să îi dea prioritate.

Apoi preotul l-a  călcat pe pieton. Foto: Captură Antena 1
Apoi preotul l-a călcat pe pieton. Foto: Captură Antena 1

În acel moment, preotul a scos telefonul mobil ca să îl filmeze pe pietonul care vrea să traverseze şi a început să-l ameninţe. Cosmin Duşa nu a mai spus nimic, a început să traverseze, moment în care preotul a dat cu maşina peste el. Din fericire pentru aflarea adevărului, spusele victimei au fost susţinute de imaginile surprinse de camerele video, pentru că preotul, uitând că una dintre porunci este „să nu minţi” începuse să spună că nu l-a văzut pe pieton. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net