Preot dat în judecată că trage clopotele prea tare

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Comuna Mihalţ, din judeţul Alba, este scena unui conflict mai puţin întâlnit. O familie reclamă faptul că preotul trage prea tare clopotele la biserică şi, din acest motiv, nu mai are linişte. Disputa dintre cele două părţi a ajuns şi în instanţa de judecată.

Ana Rusu, de religie ortodoxă, locuieşte lângă biserica greco-catolică din comună. Ea a reclamat „starea de disconfort" produsă de zgomotul clopotelor dar şi de construirea cimitirului din spatele lăcaşului de cult situat în apropierea locuinţei sale.

Femeia l-a dat în judecată pe preotul greco-catolic Petru Stînea şi i-a cerut daune de 170.000 de lei.

„Sună foarte tare. Le trag la 8 dimineaţa, la amiază, seara. Să îşi pună geamuri pentru că ne deranjează foarte tare. Când trage tare şi la podul Târnavei se aude. Am copil mic pe care îl trezeşte de fiecare dată", a spus Ana Rusu, vecina nemulţumită de zgomotul produs de clopote.

„Timp de 10 ani, comunitatea greco-catolică din Mihalţ nu au avut unde să facă slujbe. De trei ani de zile ne-am construit biserica. Apoi au început şicanele din partea unor oameni care sunt deranjaţi de biserică, de clopote, de cimitir, de faptul că ne-am aşeazat aici. Este rea voinţă", a spus preotul Petru Stînea.

Pentru a fi în legalitate din toate punctele de vedere, preotul Stînea a comandat şi un studiu de impact asupra mediului pentru care a plătit 1.000 de euro. El susţine că a primit aviz favorabil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net