Preot paroh anchetat de Mitropolia Moldovei pentru avansuri şi agresiuni sexuale repetate


    Preotul Ştefan Bercaru este acuzat de agresiune sexuală.
Preotul Ştefan Bercaru este acuzat de agresiune sexuală.

Ştefan Bercaru, paroh în localitatea ieşeană Bohotin, a fost vizitat joi de superiorii ierarhici de la Iaşi, care au făcut audieri timp de patru ore pentru a lămuri acuzaţiile care au tulburat tot satul.

Preotul care slujeşte la biserica din Bohotin de peste 20 de ani este acuzat de mai multe femei că le agresează sexual în mod repetat, de mai mulţi ani.

Enoriaşele şi-au făcut curaj şi l-au reclamat pe Ştefan Bercaru, preotul iubăreţ, la şefii ierarhici de la Iaşi, la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

„Stând de vorbă aşa, dintr-o dată a sărit pe mine. A încercat să mă sărute şi m-a muşcat de buză. M-a rugat apoi să nu spun la nimeni şi a zis că dacă spun mă blesteamă", spune una dintre enoriaşele revoltate.

Şi cele mai tinerele au avut probleme cu preotul. „A pus mâna pe mine, a început să mă pipăie, să-mi zică că mi-au mai crescut sânii, că am slăbit la picioare, dar totuşi arăt bine", a povestit o adolescentă din sat.

Credincioşi luaţi la întrebări

O comisie de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a fost joi în sat şi i-a audiat pe enoriaşi timp de patru ore.

O decizie în privinţa preotului Bercaru, care a refuzat să comenteze reclamaţiile, va fi luată zilele următoare.

Satul de aproape 2.000 de suflete s-a împărţit în două, iar cele două tabere s-au îmbrâncit astăzi chiar în faţa bisericii.

Unii susţin chiar că totul ar fi o lucrătură cu substrat politic, iar scanadalul i se trage preotului Bercaru de la faptul că a refuzat să-l primească pe actualul primar, în timpul campaniei electorale, să împartă mici şi bere în ziua hramului satului.

Primarul nu se "bagă"

Primarul comunei Răducăneni susţine că în satul Bohotin lumea este împărţită în două tabere şi a cerut poliţiştilor să fie vigilenţi pentru a nu apărea conflicte între cei care îl condamnă pe preot şi cei care îl susţin.

„Am auzit că sunt acuzaţii faţă de preot. La început nu le-am dat crezare, dar după ce poveşti am auzit nu ştiu ce să mai cred. Superiorii lui vor lua o decizie", a spus primarul Mihai Irimia.

George Burcea in Wednesday jpg
america express vedete concurenti 2022 jpg
cub kamara png
cub ana maria mărgean png
Ada Dumitru  jpeg
cub șerban huidu png
cub daniel onoriu png
Serban Huidu la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) JPG
image
image
image
image
image
image
Uniunea Europeană FOTO via News
Andrei Gîrjob jpeg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cod rutier jpg
incendiu colentina foto isu  jpg
4 cristina ich si alex piturca jpg jpeg