Preoţii din Huşi le-au dat daruri de Crăciun copiilor nevoiaşi din judeţul Vaslui


    Cei mici nu-şi mai încap în piele de bucurie: a venit Moşul!Foto: Episcopia Huşilor
Cei mici nu-şi mai încap în piele de bucurie: a venit Moşul!Foto: Episcopia Huşilor

Bucurii pentru cei mici! Episcopia Huşilor derulează în aceste zile o amplă acţiune, intitulată Caravana „Dar de Crăciun”. Astfel, vor fi împărţite daruri câtorva mii de copii din familii nevoiaşe, care trăiesc în cele mai izolate sate ale judeţului Vaslui. Încălţăminte, îmbrăcăminte şi tablete vor ajunge la prichindeii din locuri uitate de lume.

De câteva zile, Caravana „Dar de Crăciun” a Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă” Huşi aduce cadouri pentru mii de copii sărmani din satele vasluiene. Preoţii răzbat cu greu prin cătunele îngropate în noroaie, pentru fericirea de pe chipurile micuţilor. 

Părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, preşedintele Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă” Huşi, alături de Moş Crăciun şi de ajutoarele sale, asistentele sociale ale Asociaţiei, s-au întâlnit cu micuţii şi cu familiile acestora, cărora le-au oferit îmbrăcăminte şi încălţăminte de iarnă, produse de igienă, pachete alimentare şi jucării. Copiii care nu aveau nici un dispozitiv pentru a se conecta la orele de şcoală online au primit şi câte o tabletă.

„Putem spune că, în fiecare zi în care colindăm judeţul, ne întoarcem acasă cu un bagaj de sentimente greu de descris”, se confesează părintele Vladimir Beregoi. „Primim zilnic câte o lecţie de viaţă care ne face să înţelegem mai bine lumea în care trăim şi nevoile semenilor noştri. Întâlnirea cu aceste familii şi cu poveştile lor ne reaminteşte faptul că fericirea vine din lucruri simple şi că sentimentul de recunoştinţă ar trebui să ne însoţească zilnic”, adaugă, pentru adevarul.ro, preotul care coordonează această acţiune.

Clericii au luat la pas drumurile desfundate
Clericii au luat la pas drumurile desfundate

În ultimele zile, caravana preoţilor a străbătut judeţul în lung şi-n lat, ajungând la peste 1.500 de copii, iar în perioada următoare vor primi darurile alţi 1.500 de puşti. Întreaga acţiune este susţinută financiar din fondurile Asociaţiei ”Filantropia Ortodoxă” Huşi şi din donaţii.

Ce bine, am primit ghetuţe noi!
Ce bine, am primit ghetuţe noi!

 „Este al treilea an consecutiv în care mai mulţi creştini din Timişoara vin în sprijinul copiilor din Episcopia Huşilor. Bănăţenii sunt primii care răspund rugăminţilor noastre de a aduce un strop de speranţă în familiile încercate. Mai mulţi copii incluşi în program au alcătuit scrisori cu ceea ce îşi doresc de la Moş Crăciun, iar astăzi au primit cadoul personalizat”, mărturiseşte părintele Beregoi. 

Cu ajutorul tabletei o să învăţ mai bine
Cu ajutorul tabletei o să învăţ mai bine

Caravana a fost însoţită în multe dintre sate şi de Episcopul Huşilor, PS Ignatie, care a străbătut alături de clerici uliţele unde maşina se împotmolea. ”Am întâlnit familii care nu aveau curent electric, nici apă curentă. Despre conexiunea la internet, tabletă sau telefon, care în perioada aceasta sunt atât de necesare pentru viitorul copiilor, nici nu mai vorbim. Mulţumim tuturor celor care sunt alături de noi”, încheie preşedintele Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă” Huşi.

Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
mihai voropchievici 1 jpeg
foto1 jpg
FotoJet (4) jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (11) jpg
FotoJet (10) jpg
Alina jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (4) jpg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
foto1 jpg
Alina jpeg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
caini 3 jpg