Preşedintele Asociaţiilor de Părinţi, nemulţumit de redeschiderea şcolilor: «Ce-ar gândi ministrul dacă i s-ar infecta copilul?»

Ultima actualizare:

    Revenirea elevilor la şcoală ar putea genera noi îmbolnăviri
Revenirea elevilor la şcoală ar putea genera noi îmbolnăviri

Luni, 8 noiembrie, va suna din nou clopoţelul, după două săptămâni de vacanţă forţată! Iulian Cristache,  preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, e revoltat de măsura autorităţilor de a deschide şcolile, acolo unde peste 60% din personal este vaccinat. “Vom capota iar”, spune Cristache, care se aşteaptă la o nouă creştere a numărului de infectări.

Semnal de alarmă! Iulian Cristache, liderul Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi (FNAP), crede că decizia de a redeschide luni şcolile este una greşită, scrie adevarul.ro. „Majoritatea părinţilor doresc să se continue cursurile online. Cei care spun altfel sunt cei care au copii în ciclul primar şi nu au cu cine să-i lase acasă. Aceştia gândesc doar prin prisma propriului interes”, opinează Cristache.


    Iulian Cristache
Iulian Cristache

“Şi noi vrem şcoală  faţă în faţă, dar nu poţi să rupi şcoala de contextul social, atâta vreme cât ai ATI-urile pline, spitalele cu uşile închise şi salvările care nu fac faţă solicitărilor. Să se gândească ministrul Educaţiei (n.r. - Sorin Cîmpeanu) dacă propriul copil s-ar infecta şi ar chema Ambulanţa, iar spitalul ar fi cu uşa închisă? Ar mai gândi la fel? El trebuie să gândească doar din punct de vedere educaţional, în rest să-şi ia labele de pe copiii noştri, când vorbim de componenta medicală. Acolo trebuie să stabilească specialiştii, care spun că, la ratele incidenţelor cu mult peste 6 la mie, riscul este imens. Vom capota iar şi vom ajunge cu incidenţa de 20 la mie“, spune şeful FNAP.


    Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu

Iulian Cristache consideră că decizia ar fi trebuit să aparţină Consiliilor de Administraţie ale şcolilor. „Am zis că şi la incidenţă peste 6 la mie suntem de acord să mergem la ore, dar prioritizând învăţământul primar şi anii terminali. Să-i ajutăm pe copiii din primii ani să facă bastonaşe, şi pe elevii de clasele a VIII-a şi a XII-a, care au Evaluare Naţională şi Bacalaureat. Dă-le posibilitatea Consiliilor de Administraţie să decidă şi să-şi asume aceste riscuri. Uitaţi-vă ce a decis prefectul de la Buzău (n.r. - Daniel Ţiclea). Jos pălăria: a aruncat ordinul comun la coşul de gunoi şi a spus: «Noi avem 11 la mie. La revedere! Ministerul Educaţiei nu are nici o legătură cu sănătatea copiilor noştri. Eu ştiu cel mai bine ce structură sanitară am. Toată lumea în online»”, încheie Cristache.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net