Președintele Iohannis despre primul caz de coronavirus: Nu există niciun motiv real de panică

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis face apel la calm în privința coronavirusului
Klaus Iohannis face apel la calm în privința coronavirusului

Isteria apărută după ce s-a confirmat primul caz de coronavirus la un tânăr din județul Gorj a determinat autoritățile să facă apel la calm. După ce reprezentanții Guvernului au transmis că nu este cazul să ne imaginăm că suntem în plină epidemie dacă se întâmplă să avem un singur caz, președintele a lăsat, la rândul său, un mesaj pe Facebook, în care le cere românilor să trateze cu seriozitate situația creeată.

Șeful statului face un apel la români în contexul apariției primului caz de infecție cu coronavirus pe teritoriul țării. Președintele Iohannis le cere oamenilor să nu intre în panică și să fie solidari în a descuraja orice încercări de a crea senzaționalul. El spune că infecția cu coronavirus provoacă simptome ușoare în multe cazuri.

”Dragi români,Este normal să tratăm cu toată seriozitatea situația generată de apariția cazurilor de coronavirus în Europa și de confirmarea unui caz pe teritoriul României, dar nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală. Așadar, comportamentul firesc pe care fiecare dintre noi trebuie să îl avem acum este de a aplica cu rigurozitate recomandările autorităților și de a ne informa constant din surse credibile și oficiale”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Președintele a mai precizat că instituțiile responsabile au luat toate măsurile care se impun pentru a împiedica răspândirea acestui virus în țara noastră și a limita efectele sale negative. ”Să fim solidari în a descuraja orice încercări de a crea senzaționalul în aceste momente. Răspândirea de știri alarmiste sau chiar de știri false poate genera o epidemie de panică, cu consecințe nocive pentru semenii noștri. Să contribuim, cu responsabilitate, la preluarea informațiilor utile de prevenție și să avem grijă să protejăm vârstnicii și persoanele mai vulnerabile, cele care suferă deja de boli cronice.”, a mai explicat șeful statului.

Primul caz de coronavirus în România despre care președintele Iohannis spune că nu este un motiv de panică reală, este un tânăr din Gorj. El se află în carantină la Spitalul Matei Balș din București, iar starea lui este bună.

Citește și: 

Coronavirus în România. Cum se acordă concediul medical și indemnizația pentru carantină

Lista cu spitalele unde te poți testa de coronavirus. Cine își poate face analiza

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
ayrton senna 30 ani de la moartea lui jpg
image png
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
familie fericita in natura jpg
gradina pixabay jpg
simona bucura oprescu ministrul muncii jpg
faina jpg
1 maioneza de post cu cartofi jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net