Președintele Klaus Iohannis: ”Procurorii sunt în coordonarea ministrului Justiției, nu în subordine”

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

”Românii nu își doresc că infractorii să facă legea, iar procurorii să fie subordonați politicului!” Declarația a fost făcută de președintelui României, Klaus Iohannis la bilanțul Ministerului Public. Este declarația președintelui României făcută la bilanțul de activitate al Ministerului Public.

Pe măsură ce trec zilele de la anunțul ministrului Justiției, Tudorel Toader, de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, președintele României îl atacă din ce în ce mai des și mai dur, pe fostul membru al Curții Constituționale.

“A devenit un obicei în România să se dezbată intens statutul procurorilor, se invocă frecvent articolul din Constituţie care stabileşte că activitatea procurorilor se desfăşoară sub autoritatea ministrului Justiţiei. Vreau să fiu foarte clar - sintagma din Constituţie este sub autoritatea ministrului Justiţiei şi în niciun caz în subordinea ministrului Justiţiei. Se face în mod deliberat această confuzie. Este doar o încercare de a slăbi independenţa procurorilo” a declarat Klaus Iohannis potrivit știrileprotv.ro.

Klaus Iohannis a cerut însă corpului procurorilor să reacționeze urgent la erori și abuzuri.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr s-a declarat mulțumit de felul în care actuala legislație apără rolul procurorilor. El a lăudat procurorii militari dar a acuzat numărul foarte mare de dosare, în special avalanșa de spețe privind violența în familie.

Anul trecut, procurorii au avut de soluţionat peste 1,7 milioane de dosare, din care au fost rezolvate peste 530.000

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net