Preşedintele României, Klaus Iohannis a anunțat că va fi elaborat un nou set de criterii pentru măsurile anti-Covid


    Klaus Iohannis a cerut specialiștilor INSP reguli mai clare pentru instituirea resticțiilor sanitareFoto: presidency.ro
Klaus Iohannis a cerut specialiștilor INSP reguli mai clare pentru instituirea resticțiilor sanitareFoto: presidency.ro

”Masca, distanța, igiena”. Sunt cele trei soluții pentru a nu lua coronavirus potrivit președintelui României, Klaus Iohannis. Președintele României, Klaus Iohannis a fost vineri în vizită la Institutul Național de Sănătate Publică București pentru a vedea cum stabilesc specialiștii criteriile pentru instituirea măsurilor anti-Covid. Iohannis a promis că acestea vor fi schimbate pentru a permite decizii mai rapide, pe județe și zone mai mici.

La întâlnirea de la sediul ISNP a participat şi ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru și s-a convenit să se lucreze la o metodologie care permite luarea unei decizii mai rapide şi mai corelate privind măsurile anti-COVID-19 din fiecare judeţ. Potrivit news.ro, Iohannis a făcut un nou apel către români pentur purtarea măștii, președintele României recomandând”ca masca să fie purtată tot timpul de cei care ies din casă”.

Klaus Iohannis despre revenirea la starea de urgență

”Nu intenţionez să revenim la starea de urgenţă. Există măsuri care pot avea efecte mai bune. Nu avem nevoie să închidem toată ţara pentru a avea efect de îngrădire. Pentru a purta mască nu e nevoie de stare de urgenţă. În această etapă nu intenţionez să introduc starea de urgenţă, dar sunt adeptul măsurilor preventive tip mască. Evenimentele la care se adună multă lume vor trebui restricţionate. Am văzut, din păcate, prea multe întruniri nunţi, botezuri, serbări, unde nu au fost respectate aceste restricţii şi e posibil ca astfel întruniri să fie restricţionate”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis despre cazurile grave de Covid din spitale

”Guvernul ia măsuri pentru a nu ajunge în situaţii critice. În situaţia de acum avem 600 şi ceva de persoane la ATI, dar avem 1.000 de locuri destinate numai pentru pacienţi COVID, am solicitat ca guvernanţi să caute soluţii pentru a avea mai multe locuri. Noi vom face tot ce trebuie făcut pentru a preveni intrarea în stare critică a sistemului medical. Este nevoie de soluţii concrete, inovative. Acolo unde secţia ATI se poate extinde, unde sunt specialişti, se va putea mări numărul de paturi. Dacă anumite spitale vor fi transformate sau nu e o decizie a MS, însă nu sunt adeptul măsurilor heirupiste”. a explicat președintele.

Klaus Iohannis și cele trei reguli pentru a nu lua Covid

” Despre pandemie am discutat destul de mult(nr. cu specialiștii INSP). M-am bucurat să constat că abordarea noastră e cam la fel nu trebuie să intrăm în panică, însă trebuie să conştientizăm că ne aflăm într-o situaţie deosebită şi dacă vrem să avem o viaţă normală, trebuie să respectăm câteva norme precum purtarea măştii, igiena mâinlor, evitarea aglomerărilor şi da, acolo unde în anumite localităţi incidenţa pandemiei e mai mare, trebuie introduse restricţii specifice”, a declarat preşedintele după o vizită la INSP.

Citiți și

Președintele Iohannis despre primul caz de coronavirus: Nu există niciun motiv real de panică

Primele simptome dacă te-ai îmbolnăvit de coronavirus. Uite cum te simți

cub matilda pascal cojocărița png
cub gabriela marin denise pilafai png
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
mariana moculescu jpg
1 horoscop luna noua in berbec jpg jpeg
cub theo rose anghel damian png
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
cub razvan ciobanu png
Mercenari Wagner FOTO Telegram png
2 ingrijire ten iarna piele jpg jpeg
image
image
image
image
foto1 la sfinxB jpg
shutterstock 165207755B jpg
minivacanta 1 decembrie jpg
foto 1 bec economic jpg
Screenshot 2022 11 29 at 21 10 20 png
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO