Preţuri nebune la Untold. Un apartament se închiriază cu 5.000 de lei pentru trei zile!

Ultima actualizare:

    La Untold 2016 sunt aşteptaţi 300.000 de faniFoto: Mediafax
La Untold 2016 sunt aşteptaţi 300.000 de faniFoto: Mediafax

Ce nu fac fanii pentru a-i vedea pe Armin Van Buuren şi pe Tiesto! Locurile de cazare la hotelurile şi pensiunile din Cluj-Napoca au fost ocupate aproape în totalitate în perioada festivalului Untold (4 - 7 august), deşi preţurile au crescut, în unele cazuri, chiar şi cu 400%. Persoanele care au cumpărat bilete la festival mai au doar varianta cazării la localnici. Şi în acest caz, preţurile sunt mari: trei nopţi de cazare într-un apartament costă cât chiria pentru două luni!

Organizatorii festivalului Untold au anunţat că aşteaptă la ediţia din acest an peste 300.000 de participanţi, iar oraşul are o capacitate de cazare în hoteluri şi pensiuni de aproximativ 15.000 de paturi. Pe site-ul de specialitate booking.com, nivelul de ocupare în cazul locurilor de cazare din cele 244 de unităţi hoteliere este de 80%.

Pleacă din oraş şi îşi închiriază apartamentele

Camere libere mai sunt doar în hoteluri de cinci stele sau în pensiuni aflate mult în afara oraşului. Preţurile au crescut vertiginos, astfel că o cameră single la un hotel de patru stele costă, în perioada 4-7 august, 2.259 de lei. În perioada 4 – 7 septembrie, de pildă, acelaşi hotel închiriază o cameră single cu numai 559 de lei. O alternativă o reprezintă locurile de cazare la localnici. Mulţi dintre clujeni pleacă din oraş pe perioada festivalului şi îşi închiriază apartamentele, ofertele fiind promovate prin grupuri create pe site-uri de socializare sau pe platforme de vânzări, cum este cazul site-ului olx.ro, care are 1.100 de anunţuri cu locuri de cazare. Localnicii cer şi 5.000 de lei pentru trei nopţi, dacă este vorba despre un apartament cu trei camere situate în zona centrală a oraşului, dar preţul urcă la 3.000 de euro în cazul locuinţelor cu trei camere, balcon acoperit şi jacuzzi, conform site-ului olx.ro.

”Adoptă un untoldist!”

Maxi Jazz, din trupa Faithless, va aduce "Insomnia" la festivalul clujean
Maxi Jazz, din trupa Faithless, va aduce "Insomnia" la festivalul clujean

Pentru a-i ajuta pe cumpărătorii de bilete să găsească locuri de cazare, organizatorii evenimentului au lansat campania ”Adoptă un untoldist!”, prin care i-au încurajat pe proprietarii de apartamente şi garsoniere să cazeze participanţi. Campania a fost iniţiată de un clujean şi a apărut ca o reacţie la numărul scăzut de locuri de cazare comparativ cu cererea mare din perioada festivalului. Astfel au mai apărut aproximativ 10.000 de paturi.

O altă variantă de cazare o reprezintă campingul fesivalului, cu o capacitate totală de aproximativ 25.000 de persoane, organizat în partea de sud a oraşului, în zona unei baze sportive. Pentru un loc de camping de zece metri pătraţi, fără cort inclus, dar cu acces la toalete, la duşuri, la baruri, la market şi la punct de încărcare a telefoanelor mobile, preţul este de 90 de lei pentru o persoană, pe durata a patru zile.

Faithless va încinge atmosfera pe “Cluj Arena”

Fanii muzicii electronice au luat cu asalt Clujul în vara trecută
Fanii muzicii electronice au luat cu asalt Clujul în vara trecută

Pe scenele Untold vor urca Dimitri Vegas & Like Mike, Armin Van Buuren, Hardwell, Martin Garrix şi Tiesto, plus alţi peste 150 de artişti internaţionali de renume, dintre care Afrojack, Faithless, Parov Stelar, Ummet Ozcan, Chase and Status DJ Set, Dannic, Dubfire Live: Hybrid, Dub Fx, Ella Eyre şi James Arthur. Biletele pentru o zi de festival costă 180 de lei, fără taxe. Anul trecut, la prima ediţie Untold, au concertat, printre alţii, Avicii, Armin van Buuren, David Guetta şi Dimitri Vegas & Like Mike. Zecile de mii de waţi, imaginile de pe ecranele uriaşe, laserele şi artificiile au creat o atmosferă memorabilă. În total au fost 88 de ore de show şi dans, iar organizatorii speră că evenimentul va deveni o tradiţie printre iubitorii de muzică electronică din toată lumea.Click! spune

Toate abonamentele pentru cele patru zile de Untold (324 de lei, respectiv 540 de lei în zona VIP) au fost epuizate, dar organizatorii au mai pus în vânzare câte 1.000 de bilete cu acces pentru fiecare zi a festivalului. Biletul pentru o zi de festival costă 200 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net