Prima reacție PSD după protestele din Piața Victoriei: «Iohannis să îşi ceară scuze imediat»

În urma acuzațiilor aduse Jandarmeriei Române, după violențele forțelor de ordine la adresa protestatarilor din cadrul mitingului Diaspora de vineri seară, 10 august, din Piața Victoriei, Partidul Social Democrat a avut o primă reacție cu privire la eveniment. În după-amiaza zilei de sâmbătă, 11 august, Președintele României a cerut o ancheta amănunțită în ceea ce privește intervenția în forță a Jandarmeriei și a catalogat actualul Guvern ca fiind unul „irațional”.

După ce declarația lui Klaus Iohannis s-a propagat rapid în spațiul media, cei de la PSD i-au cerut Președintelui României să îşi ceară scuze imediat pentru afirmaţiile „iresponsabile” împotriva Jandarmeriei, care, din spusele lor, a acţionat legitim şi legal pentru a-i împiedica pe protestatari să pătrundă în Palatul Victoria.

„PSD solicită preşedintelui Klaus Iohannis să îşi ceară scuze imediat pentru afirmaţiile sale iresponsabile împotriva Jandarmeriei, care a acţionat legitim şi legal pentru a-i împiedica pe protestatari să pătrundă în Palatul Victoria. Este inacceptabil ca preşedintele României să facă o astfel de declaraţie prin care subminează autoritatea statului şi îndeamnă la reluarea agresiunilor împotriva ordinii şi instituţiilor publice”, se arată într-un comunicat de presă remis de Mediafax

Potrivit sursei citate, Partidul Social Democrat dezaprobă categoric actele de violenţă care au deturnat demonstraţia din 10 august 2018 şi solicită autorităţilor statului să-i ancheteze de urgenţă pe cei care au incitat la violenţă şi pe cei care au comis actele de agresiune.

„Autorităţile statului trebuie să stabilească în ce măsură actele de violenţă din Piaţa Victoriei, care s-au soldat cu răniţi şi pagube materiale, au fost determinate de declaraţiile, îndemnurile sau chiar implicarea directă a unor partide şi lideri politici din opoziţie.

PSD respectă libera exprimare şi dreptul cetăţenilor de a demonstra în mod paşnic, dar respinge categoric intervenţiile politice prin care se încearcă deturnarea manifestaţiilor în acţiuni violente, cu scopul răsturnării Guvernului şi pentru înlăturarea puterii politice stabilită în mod legitim, prin alegeri libere şi corecte”, se mai arată în comunicatul Partidului Social Democrat. 

andreea mantea
cub gabi bădălău png
zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
horoscop jpg
Schengen FOTO Shutterstock
dorin cioaba 2 jpg
vouchere pentru energie electrica jpg
cub Daniel Onoriu png
image
image
image
image
image
image
incendiu moscova decembrie 2022 jpg
shutterstock bani 1953888304 jpg
cub gabi bădălău png
dorin cioaba 2 jpg
Schengen FOTO Shutterstock
vouchere pentru energie electrica jpg