Primăria e putred de bogată, ei trăiesc ca-n Evul Mediu


  Mihai Ghiţă ne arată unde îşi face nevoile, de când se ştieFoto: Florin Şuler
Mihai Ghiţă ne arată unde îşi face nevoile, de când se ştieFoto: Florin Şuler

Trăiesc într-una dintre cele mai bogate localităţi din ţară, Chiajna, dar asta nu-i diferenţiază cu nimic de săracii României. O duc la fel: ca-n Evul Mediu. Au toaleta în fundul curţii, se spală la copaie şi se chinuie zi de zi să-şi dezgheţe cişmeaua.

Suntem în 2016, când mulţi români se laudă că au case care se învârt după soare ori uşile se deschid în calea lor imediat cum bat din palme. La fel de mulţi sunt însă şi cei care îşi duc traiul de zi cu zi ca acum sute de ani. Pentru ei timpul a stat în loc. Şi nici nu au vreo speranţă că ceva se va schimba în bine. S-au învăţat să aibă WC-ul în curte, să se spele în albie, să merg prin noroaie şi să gătească la butelie. De unde gaze, canalizare sau asfalt pe strada lor?


  Ion Pricină nu are gaze şi se încălzeşte cu sobă de teracotăFoto: Florin Şuler
Ion Pricină nu are gaze şi se încălzeşte cu sobă de teracotăFoto: Florin Şuler

”Doar la alegeri îşi aduce aminte primarul de noi. Vine, ne promite că ne face şi ne drege şi trec alţi patru ani, şi tot aşa. E greu iarna că îngheaţă cişmeaua, ne îngheaţă fundul pe toaleta asta de afară. E vai şi amar de noi. Să nu mai spun că de anul trecut nici microbuzul şcolar nu mai trece pe aici şi mergem cu copiii pe jos câte 4 km, dus-întors, ca să-i ducem la şcoală şi grădiniţă. Ne gospodărim singuri, pentru că, repet, nu primim nici un ajutor din partea autorităţilor”, ne-a spus Mihai Ghiţă, care locuieşte pe str. Măceşilor, din Chiajna.


  Vrea să ia apă pentru spălat, dar cişmeaua e îngheţatăFoto: Florin Şuler
Vrea să ia apă pentru spălat, dar cişmeaua e îngheţatăFoto: Florin Şuler

Culmea, una dintre cele mai bogate localităţi din ţară. Anul trecut a ocupat poziţia a doua, cu 55 de milioane de lei în buget, iar în 2014 primul loc, conform datelor de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Am încercat să luăm legătura cu edilul Mircea Minea, care gospodăreşte Chiajna, aflată la aproximativ 8 km de Capitală, de 20 de ani. Nu era la primărie. Şi nici vicele.


  Pe stradă e mocirlă cât vezi cu ochiiFoto: Florin Şuler
Pe stradă e mocirlă cât vezi cu ochiiFoto: Florin Şuler

“Sunt cu campania electorală”, ne-au spus senini angajaţii. Neoficial, am fost informaţi că din primăvară vor începe lucrările de canalizare pe 10,5 km, dar nu şi pe străzile pe care le-am luat noi la picior. Din păcate, şeful de la Investiţii nu a ştiut să ne spună câte străzi au canalizare şi gaze în comună şi câte au rămas uitate de vreme. Motivul? E doar de un an pus în funcţie!  

Localitatea are echipă de fotbal în Liga I

Pe strada Drumul Gării este pământ. Nimic altceva, dar la colţ se ridică măreţ stadionul echipei Concordia Chiajna, aflată în Liga I, cu 5.123  de locuri. Ba are şi un hotel. Toată afacerea este finanţată de primărie, iar în perioada 2011-2015 echipa de fotbal a fost reprezentată de edilul Mircea Minea, care este acuzat de anul trecut de delapidare, evaziune fiscală şi deturnare de fonduri, cu un prejudiciu de 35 de milioane de lei. Acesta ar fi  făcut cheltuieli şi sponsorizări din conturile primăriei către Clubul Sportiv Chiajna, fără a îndeplini procedurile legale.


  Foto: Florin Şuler
Foto: Florin Şuler
bianca dragusanu niculae badalau gabi badalau jpeg
Florin Piersic Jr la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) Foto Kanal D JPG
george burcea in rolul lui lurch jpg
cub anamaria prodan reghecampf png
culita sterp daniela iliescu jpg
rebeca pascu jpg
florin piersic jr sufera de depresie jpg
cub andreea antonescu png
Fumator - tigara - bricheta FOTO Shutterstock
Ronaldo, cu nasul spart în partida Cehia - Portugalia FOTO EPA EFE
image
image
image
image
foto1 original reuniunea liderilor 28 noiembrie 2022 016 jpg
foto 9 pisanii (facebook) jpg
trenul regal jpg
pelerinaj jpg
shutterstock 1297116610 jpg
rebeca pascu jpg