Primarul Nicușor Dan renunță la procesele cu ziariștii. Gabriela Firea le cerea daune câte 100.000 de euro

Ultima actualizare:

    Nicușor Dan vrea să facă pace cu presa
Nicușor Dan vrea să facă pace cu presa

Primarul Nicușor Dan a anunțat că renunță la procesele pe care Primăria Capitalei le avea cu ziariștii și cu trusturile de presă. Gabriela Firea le cerea daune câte 100.000 de euro.

De-a lungul celor patru ani de mandat, Gabriela Firea a decis să le declare război ziariștilor și anumitor trusturi de presă. Dar nu în nume propriu, ci în numele Primăriei Capitalei, instituție pe care o conducea.

Primarul s-a schimbat și odată cu el și optica în ceea ce privește libertatea de exprimare a jurnaliștilor. 

Nicușor Dan: ”Gabriela Firea i-a dat în judecată pe cei care au îndrăznit să o critice”

”Am decis ca Primăria Generală să renunțe la dosarele pornite de fosta administrație împotriva presei și opozanților și care se află în prezent pe rolul instanței. Listele cu aceste dosare pot fi consultate mai jos și sunt sugestive pentru modul în care fostul primar al Capitalei a înțeles misiunea funcției sale. Gabriela Firea i-a dat în judecată pe cei care au îndrăznit să o critice în timp și a solicitat plata de daune morale de câte 100.000 de euro fiecăruia. Consider că este inacceptabil să te folosești de o instituție publică pentru imaginea ta și, mai grav, pentru a-i intimida pe cei care exprimă un alt punct de vedere. Îmi doresc să schimbăm această atitudine și acest mod de a lucra cu cetățenii”, a anunțat Nicușor Dan.

Deși s-a ridicat din rândurile ziariștilor, Gabriela Firea a decis să-și dea foștii colegi în judecată
Deși s-a ridicat din rândurile ziariștilor, Gabriela Firea a decis să-și dea foștii colegi în judecată

Acesta este de părere că libertatea de exprimare este un atribut al unei democrații sănătoase, care trebuie încurajată, nu intimidată.

”Noul București pe care îl promovez înseamnă transparență și parteneriat onest cu toți cetățenii Bucureștiului”, a punctat edilul.

16 procese cu ziariștii și cu trusturile de presă. 5 dintre ele au fost pierdute de Firea

Sunt opt procese la care s-a renunțat în mod formal: cu Robert Turcescu, Roxana Wring, Octavian Berceanu, Laurențiu Sirbu, Oana Costea, Adevărul, Libertatea, Cătălin Deaconescu, Gigel Știrbu, Irina Zamfirescu, Ana Poenariu, Roxana Jipa.

Și sunt alte trei la care se va renunța când vor fi motivate hotărârile judecătorești din prima instanță, pe care Primăria nu le va ataca, cu: Curentul, Alexandru Panait, Iulia Nueleanu, Vlad Alexandrescu, Libertatea, Cătălin Tolontan.

Mai sunt cinci procese deja pierdute definitiv de primărie, cu: Ziarul Național, Andrei Coman, Gabriela Stanciu, Cristian Bușoi, BMC Truck Bus, Cătălin Tolontan și Violeta Alexandru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net