Primarul Sorin Oprescu, înapoi după gratii la 4 zile de la internare

Ultima actualizare:

    Sorin Oprescu e în arest de aproape o lunăFOTO: Eduard Enea
Sorin Oprescu e în arest de aproape o lunăFOTO: Eduard Enea

Medicii de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti au decis externarea lui Sorin Oprescu, primarul suspendat al Capitalei. Această va fi scos de poliţişti din unitatea sanitară şi dus înapoi în Arestul Central.

UPDATE: Sorin Oprescu a fost reîncarcerat în Arestul Poliţiei Capitalei, după ce a stat patru zile în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost supus unor investigaţii şi i-a fost făcută o coronarografie, medicii stabilind că bolile de care suferă nu impun menţinerea lui în unitatea sanitară.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a plecat marţi, în jurul orei 16.00, din Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Oprescu a ieşit din spital însoţit de doi poliţişti, care l-au urcat în duba Poliţiei şi l-au dus în Arestul Capitalei, unde este încarcerat din 6 septembrie, în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

Starea de sănătate a lui Sorin Oprescu permite întorcerea acestuia după gratii, în Arestul Central, scrie Mediafax. În urma coronarografiei, nu au fost găsite probleme foarte grave, care să impună menţinerea lui în spital, iar medicii care l-au îngrijit pe Sorin Oprescu au decis ca acesta să fie externat.

Primarul suspendat al Capitalei, care suferă de diabet şi afecţiuni cardiace, a fost dus, sâmbătă după-amiază, din Arestul Central al Capitalei la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, fiind internat într-o rezervă la Secţia de Cardiologie, unde a fost în permanenţă păzit de trei agenţi, conform surselor medicale citate de Mediafax.

Medicii specialişti l-au supus pe Sorin Oprescu unor investigaţii atât în cursul zilei de sâmbătă, cât şi duminică, iar luni, după reanalizarea stării sale de sănătate, au stabilit că este necesară efectuarea unei coronarografii.

Arestat de 23 de zile                    

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită. Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, în 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucureşti, iar Sorin Oprescu a rămas în arest preventiv. A fost suspendat din funcţie, în 15 septembrie.

Acuzat de luare de mită

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înțelegeri prealabile cu șeful Administraţiei Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, şi cu fostul său şofer Cristian Stanca, zis ”Grenadă”, a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea şi Octavian Alin Petroi, denunţători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoșoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracțională a lui Popa și l-ar fi menținut în funcție, susţin anchetatorii.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net