Primarul, şpagă de 20.000 € pentru o licitaţie trucată

Ultima actualizare:
Fostul primar a făcut  închisoare tot pentru mită
Fostul primar a făcut închisoare tot pentru mită

Gluma la modă în Râmnicu Vâlcea este ca locuitorii să spună că stau în "şpagaville" din cauza scandalurilor de corupţie în care au fost implicaţi primarii oraşului. Ultimul pe lista şpăgarilor: actualul primar Emilian Frâncu.

Ieri, după mai multe ore de audieri la sediul DNA din Bucureşti, primarul liberal Emilian Frâncu a fost arestat pentru 29 de zile. El ar fi cerut o şpagă de 50.000 de lei. În luna februarie primăria, în colaborare cu Ordinul Arhitecţilor din România, a lansat un concurs cu premii pentru cele mai bune soluţii de amenajare a zonei centrale a oraşului, o investiţie de peste 200.000 de euro.

Câştigător a fost desemnat un proiect al arhitectului Sorin Dragoş Popescu din Bucureşti. "La finalizarea lucrărilor, inculpatul Frâncu Emilian Valentin, i-a pretins denunţătorului să îi remită, printr-un intermediar, suma de 50.000 lei pentru ca, în schimb să semneze documentele de efectuare a plăţilor", se arată în comunicatul DNA, citat de evz.ro.

Emilian Frâncu i-a indicat acestuia locul în care să fie lăsaţi banii conveniţi: secretariatul Televiziunii Vâlcea 1, care aparţine familiei edilului. Joi dimineaţa a fost realizat flagrantul de către procurorii DNA la sediuul Televiziunii Vâlcea 1, cei 50.000 de lei fiind găsiţi în secretariat. Edilul şef a fost ridicat joi cu mascaţii din primărie.


    Fostul primar a făcut  închisoare tot pentru mită
Fostul primar a făcut închisoare tot pentru mită

Mircia Gutău, fostul primar, şi fostul viceprimar al oraşului, Nicolae Dicu, au fost condamnaţi în 2010 la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. În 2006, fostul viceprimar a fost surprins primind, într-o toaletă, 20.000 de euro de la un om de afaceri, care solicitase municipalităţii o autorizaţie de construcţie. Gutău a fost eliberat condiţionat în 2011, după ce a executat 851 de zile de închisoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net