Primele ipoteze despre explozia mașinii omului de afaceri Ioan Crișan. SRI, despre un eventual atac terorist

29 mai 2021
article img
Se pare că explozia s-a declanșat în momentul în care șoferul a încercat să pornească mașinafoto: aradon.ro

Serviciul Român de Informații a anunțat sâmbătă că participă la ancheta privind explozia mașinii de la Arad, în urma căreia omul de afaceri arădean Ioan Crișan și-a pierdut viața. Primele constatări ale serviciului de informații exclud ipoteza unui atentat terorist.

Ioan Crişan, omul de afaceri care a murit în explozia produsă sâmbătă în parcarea unui supermarket din Arad, este fostul socru al deputatului Sergiu Bîlcea. Crişan are afaceri în domeniul piscicol, fiind singurul crescător de somn african din România.

Poliţiştii care anchetează cazul iau în calcul şi varianta unui atentat a cărui ţintă ar fi fost omul de afaceri. O altă ipoteză este cea a unei defecţiuni care ar fi cauzat un scurtcircuit, iar din această cauză ar fi luat foc şi maşina.

Potrivit Digi 24, surse din cadrul anchetei ar fi afirmat că s-au găsit urme de praf de puşcă, iar martorii ar fi simţit un miros specific după explozie.

Totuşi, specialiştii SRI exclud varianta atentatului. „SRI participă la ancheta desfăşurată de Poliţia Română şi, împreună cu specialiştii de la Institutul Naţional de Criminalistică se realizează expertiza pirotehnică. Au fost prelevate probe care urmează a fi analizate în laborator pentru a se stabili ce tip de substanţe au fost folosite şi au facilitat aprinderea. Primele cercetări demarate de SRI exclud ipoteza unui atentat terorist", se precizează într-un scurt comunicat emis sâmbătă de SRI.

Momentul în care mașina lui Ioan Crișan a explodat