Primii arestați în dosarul „Mafia lemnului”: doi afaceriști din Brașov


    Dan Costin Bengescu l-a ajutat pe Paltin Sturdza să intre în posesia a 43.000 de hectare de pădure în Bacău (foto: riseproject.ro)
Dan Costin Bengescu l-a ajutat pe Paltin Sturdza să intre în posesia a 43.000 de hectare de pădure în Bacău (foto: riseproject.ro)

Ancheta de amploare a DNA care vizează mai multe persoane acuzate de retorcedări ilegale de pădure și terenuri agricole a făcut primele „victime”. Doi oameni de afaceri din Brașov au fost arestați preventiv sub acuzațiile de trafic de influență, dare de mită, abuz în serviciu și constituirea unui grup infracțional cu consecințe deosebit de grave.

Cele două persoane arestate până acum, Dan Costin Bengescu și Iosif Kadar, au fost audiate până joi noapte la DNA. Acestora li se aduc acuzații grave după ce procurorii au descoperit că cei doi s-au băgat până în gât în afaceri ilegale cu lemn. Dan Costin Bengescu deține o firmă care face comerț cu lemnul din pădure și a devenit intermediarul familiei Sturdza, care revendicase zeci de hectare de pădure în județul Bacău. Alături de cei doi au fost audiați Sorin Ion Iacob și Jănică Poenaru, pentru care s-a dispus măsura arestului la domiciliu, a declarat avocatul Alice Drăghici, citată de Digi 24.

Furtul de pădure nu se putea face fără sprijinul unor politicieni importanți dar și al unor magistrați de vârf. Judecătorii Ordog Lorand Andras și Gabriel Uță, de la Tribunalul Covasna, sunt acuzați că au făcut parte din completul de judecată care a dispus admiterea unui recurs într-un dosar de fond funciar și retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure și teren agricol în județul Bacău, în defavoarea statului, dar favorizând o persoană particulară. DNA a cerut, de asemenea, arestarea magistraților.

În dosar mai sunt vizate și alte persoane, pe care DNA le vrea după gratii. E vorba de politicienii Ioan Adam, Ilie Sârbu și Viorel Hrebenciuc și de directorul general al Romsilva, Adam Crăciunescu. În plus, la audieri au fost chemați prințul Paul de România și prințesa Lia, suspectați că au beneficiat de retrocedări ilegale de păduri și terenuri în județul Suceava. Altețele regale au prezentat zeci de dosare cu documente care atestă, spun avocații, faptul că nu au nimic de ascuns și că totul s-a făcut legal.

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
catherine zeta jones png
zodia care consuma alcool jpg
foto1 porcul jardelb jpg
cub rebeca onoriu png
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
foto1 porcul jardelb jpg
foto1 anais si antoniob jpg
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin