Primii refugiați preluați de România sosesc odată cu ghioceii

Ultima actualizare:

    România va primi 4.180 de persoane până la sfârșitul anului 2017 (foto: AP)
România va primi 4.180 de persoane până la sfârșitul anului 2017 (foto: AP)

România își deschide porțile pentru refugiații din țările Orientului mijlociu, însă nu cu drag și spor, ci obligată de Uniunea Europeană. Primii 11 imigranți, dintr-un total de 6.200, impus de marile puteri europene, vor intra în țara noastră la începutul lunii martie. Unde și în ce condiții vor fi cazați aflați mai jos.

România nu a putut scăpa de cotele impuse de Uniunea Europeană referitoare la repartizarea refugiaților. Peste 6.200 de străini, care fug de războialele din țările lor de baștină, vor fi primiți de țara noastră în următorii ani. În 2016 și 2017, autoritățile române trebuie să ia măsuri de protecție socială în cazul a 4.180 de refugiați. Primii 11 vor ajunge în țară la 3 martie și vor fi cazați la centrul de primire a imigranților din Galați, scrie euractiv.ro.

„La începutul lunii martie, soseşte primul grup. Detaliile exacte le vom ştii în momentul în care statul respectiv (Grecia sau Italia - n.r.) va face transferul. Procedura este că noi trimitem nişte cereri de intenţie către Grecia şi Italia, în funcţie de câte persoane putem noi procesa, iar ei decid câţi trimit”, a declarat pentru gandul.info Ermina Mihai, purtătorul de cuvânt a Inspectoratului General pentru Imigrări.

România s-a oferit să găzduiască 1.705 persoane refugiate sau solicitante de azil în UE, în cadrul primului mecanism de relocare a refugiaţilor stabilit la nivelul UE. Deși s-au opus cotelor obligatorii, motivând că nu dispun de capacități de cazare (doar 1.500 de locuri în șase centre), autoritățile române nu i-au putut îndupleca pe liderii europeni care vor ca toate statele membre UE să-și asume rezolvarea problemei refugiaților. Condițiile de cazare de la noi sunt similare celor din penitenciare, iar cei care capătă statut de refugiat sau de azilant sunt obligați să trăiască dintr-un ajutor de stat în cuantum de câțiva lei pe zi. Cheltuielile lunare (hrană, îmbrăcăminte, cazare), pentru un solicitant de azil, adult, au fost majorate în octombrie 2015. Astfel, pentru sezonul cald, cheltuielile lunare totale sunt estimate la 1.117 lei, iar pentru sezonul rece la 1185 lei. Statul român mai poate veni în sprijinul refugiaților cu un ajutor bănesc pentru chirie. Acesta este acordat pentru maximum 12 luni, iar beneficiari vor fi doar solicitanții de azil care nu au loc în spațiile de cazare administrate de Inspectoratul General pentru Imigrări.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
gaini jpg
esplanada rapa galbena jpg
cumparaturi supermarket alimente  shopping (2) jpeg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
branza branzeturi istock jpg
simion lasconi podcast micutzu jpg
diabet jpg
liviu dragnea 8 JPG
image
actualitate.net
image
actualitate.net