Primii români care au ajuns pe schiuri la Polul Sud s-au întors acasă

simeon stalpnicul png

Primii români care au ajuns la Polul Sud pe schiuri s-au întors acasă, la timp să petreacă Sărbătorile cu familiile. Milionarul Romeo Dunca şi alpinistul Coco Galescu au străbătut în 11 zile, aproape 500 km, de la Paralela 88 până la cel mai sudic punct al Pământului.

Cu uşoare semne de oboseală pe feţe, dar bucuroşi şi entuziasmaţi de aventura extraordinară pe care au trăit-o, cei doi temerari au împărtăşit ieri câteva dintre impresiile din Ţara Îngheţurilor.

"Acum ştim să apreciem ce este voinţa, curajul, răbdarea. Am înţeles ce a însemnat ca Amundsen să înainteze pe zăpadă, 1.200 de kilometri, timp de 53 de zile, de la limita oceanului, până la Polul Sud. Să faci foamea şi frigul. Iar condiţiile de acum 100 de ani erau incomparabile cu cele ale noastre", a declarat Coco Galescu.

Bănăţenii au plecat de la Timişoara pe 29 noiembrie, iar călătoria pe schiuri în Antarctica a început pe 3 decembrie. Cei doi au ajuns la Polul Sud pe 13 decembrie, însă au rămas blocaţi acolo din cauza vremii nefavorabile. Au schimbat şase avioane în 48 de ore pentru a ajunge înapoi acasă.

Romeo şi Coco au dus steagul României în cel mai sudic punct al planetei

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

„România are nevoie de un pic de energie, de un pic de curaj şi voinţă. Am mai reparat din imaginea dezastruasă pe care o avem în ochii celorlalţi. Norvegienii din expediţie nu au avut o părere bună despre România şi nu au ascuns acest lucru. Sunt foarte multe lucruri rele pe care le fac conaţionalii noştri. A fost un loc pentru ei să ne întâlnească pe noi şi să vadă că mai există şi altfel de români, curajoşi, oneşti, corecţi", a mai spus Romeo Dunca, care abia aşteaptă să se înfrupte din masa de Crăciun, după ce a suferit de foame în Antarctica.

Familia l-a aşteptat pe Coco Galescu cu bradul gata împodobit

simeon stalpnicul png

"Acolo mâncam un terci consistent şi deloc gustos", a povestit timişoreanul cu o avere de 15 milioane de euro, obţinută din transport de mărfuri. El nu e la prima aventură de acest fel. A participat de două ori la Raliul Paris-Dakar, în 2005 şi în 2011, iar în 2007 a cucerit Polul Nord.

Kanye West si Julia Fox jpg
Bancnotele care valorează 1800 de lire
catalin remus avocatul31 jpg
Ceapă
cub catalin botezatu png
bacteria care te poate ucide
9 semne că partenerul tău este potrivit pentru tine. Sursă foto: Pixabay
Doliu in perioada Craciunului
8  SANDA MARIN jpg jpeg
rugaciune credinta lumina paste shutterstock 712661815 jpeg
image
image
image
image
foto1 catuse badalau INQUAM Photos Sabin Cirstoveanu jpeg
Studentele și au acoperit părțile intime cu pălăriile jpg
catalin remus avocatul31 jpg
Ceapă
bacteria care te poate ucide
Bancnotele care valorează 1800 de lire