Primul accident pe podul de la Brăila provocat de un șofer care a vrut să facă poze. Mesajul CNAIR

Ultima actualizare:

Podul peste Dunăre de la Brăila una dintre cele mai complexe lucrări de infrastructură realizate în România ultimilor 30 de ani, a fost deschis circulației la câteva ore după inaugurare. La scurt timp a avut loc și primul accident. Un șofer a ignorat și Codul Rutier, dar și pericolul la care s-a expus când aproape a oprit mașina pe pod ca să facă poze.

pod florin ungureanu jpg

După inaugurare, circulația a fost deschisă în jurul orei 15.30, după ce inițial ora anunțată pentru deschidere era 13.00.

Câteva ore mai târziu, s-a produs și primul accident. Cauza, neglijența crasă a unui șofer care acum riscă o amendă de mii de lei.

A vrut să facă poze de pe pod

O tamponare a avut loc joi seară între două autoturisme, după ce un șofer a încetinit mașina și aproape a oprit pentru a face poze, încântat de panorama de pe pod. Numai că, pe lângă faptul că este total interzis oprirea vehiculelor pe pod, a riscat punându-și viața în primejdie. Un accident a fost imposibil de evitat de autoturismul care se afla în spatele lui și care a intrat în el, luat prin suprindere de manevra șoferului din față.

Oprirea pe poduri este interzisă și este sancționată. Legislația rutieră prevede amenzi de până la 2.900 de lei.

Mesajul CNAIR

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) face apel la şoferi să nu mai oprească pe Podul suspendat peste Dunăre, inaugurat pe 6 iulie, deoarece oprirea şi staţionare pe poduri este interzisă prin lege, iar o astfel de manevră rutieră poate duce la producerea de accidente de circulaţie.

„Aseară a avut loc o tamponare pe pod între două autoturisme. Deşi legea spune că este interzis să opreşti sau să staţionezi pe pod, deşi există şi semnalizare rutieră pe pod în acest sens, un şofer a oprit ca să facă poze şi maşina lui a fost lovită din spate de un alt autoturism. Accidentul a fost unul uşor, dar astfel de evenimente trebuie să mai aibă loc pe pod. Facem apel la şoferi să nu mai oprească pe pod, nu permite legislaţia rutieră şi există risc de producere a accidentelor rutiere", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu.  

Podul de la Brăila a fost deschis joi circulației rutiere

Centrul Infotrafic al Poliției Române a anunțat că pe noul pod peste Dunăre va exista restricție de viteză de 80 de kilometri la oră.

Noaptea, în intervalul orar 21.00 - 06.00, de luni până vineri, circulația pe podul de la Brăila va fi suspendată.

În weekend-uri și sărbători legale (chiar dacă sunt zile din cursul săptămânii), circulația rutieră va fi deschisă, precizează Infotrafic. Aceste măsuri se aplică până la data de 30.11.2023.

Podul, care are o lungime 1974 de metri, este cel mai mare din România și al treilea pod suspendat ca dimensiune din Europa. Este prima cale rutieră care leagă Moldova de Dobrogea şi, conform estimărilor, va fi tranzitat zilnic de 5.000 de maşini.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
image
actualitate.net
image
actualitate.net