Primul preot din România acuzat de viol în ultimii 10 de ani. Ce se știe despre grozăvie

Noi acuzații grave extrem de grave îl vizeză pe un preot ortodox din România. Un  preot de 48 de ani din comuna gălățeană Foltești este suspectat că a violat o copilă de 15 ani. Mama fetiței a depus plângere la politie și a spus cum a descoperit totul. Fapta s-ar fi petrecut după ce minora s-a dus la părinte pentru a o sfătui în legătură cu înscrierea la liceu.  

Primăria comunei Foltești din Galați
Locuitorii comunei sunt șocați de acuzațiile puse în seama preotului. Foto: comunafoltesti.ro

Cine a reclamat presupusul viol 

Presupusele fapte au fost reclamate la Poliție și la superioarii ierarhici ai preotului de către mama victimei. Aceasta ar fi aflat după ce găsit în telefonul fiicei niște mesaje compromițătoare, s-ar fi petrecut în urmă cu două săptămâni.  

Acuzațiile făcute de mama presupusei victime 

Conform sesizării depuse la Poliție, adolescenta în vârstă de 15 ani s-ar fi dus la preot, la casa parohială, pentru ca acesta să o ajute să își întocmească dosarul de înscriere la liceu. Minora a susțint că preotul ar fi atins-o în zonele intime și că ar fi obligat-o să întrețină un raport sexual, după care i-ar fi pus în vedere să țină totul secret. 

Speriață, fata a păstrat tăcerea asupra atacului sexual de teamă că nu va fi crezută căci părintele este foarte respectat în comunitate. Mama ei a bănuit ceva, i-a luat telefonul iar anumite mesaje din aparat i-au arătat părintelui ce i se întâmplase copilei. 

Ce se știe despre anchetă 

Poliția a deschis un dosar penal pentru viol asupra unui minor, dată fiind vârsta fetei scrie viata-libera.ro. Se așteaptă rezultatul expertizei medico-legale, care este esențială în astfel de cazuri și care poate lămuri dacă fata a avut vreun contact cu preotul și eventual dacă acesta a fost unul violent.  

În cazul în care cele sesizate se vor adeveri, acuzatul riscă până la 7 ani de închisoare și, desigur, să fie exclus din rândul clerului. Deocamdată, au început cercetările in rem, adică asupra faptei și preotul urmează să fie audiat. 

Reacția Arhiepiscopiei Dunării de Jos  

Arhiepiscopia Dunării de Jos de care aparține preotul a deschis propria anchetă, dar nu a anunțat dacă preotul, care se bucură de o bună reputație, va fi retras de la slujirea bisericească până la încheierea dosarului penal relatează stirileprotv.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net