Primul tren electric cumpărat după 20 de ani ajunge azi la Bucureşti. Incredibil cum arată

Primul tren electric, produs de Alstom în Polonia pentru a fi livrat României, a ajuns sâmbătă seară la Curtici, fiind aşteptat în 5 noiembrie la Bucureşti, scrie News.ro. Este primul tren electric achiziţionat de România după 20 ani de la momentul cumpărării ultimelor garnituri Săgeţile Albastre. 

Trenul electric  a fost fabricat de  Alstom în Polonia
Trenul electric a fost fabricat de Alstom în Polonia

În prima etapă, după testele statice, trenul va efectua o serie de teste dinamice, pe Inelul de la Făurei al AFER şi pe reţeaua feroviară publică. După finalizarea tuturor acestor etape şi atingerea momentului în care ARF poate prelua trenul, inclusiv pentru circulaţia cu călători în siguranţă, trenul va fi pus în circulaţie de către CFR Călători, câştigătorul licitaţiei pentru primul contract de servicii publice de transport feroviar de călători atribuit competitiv.

image

Conform secretarului de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioşteanu, după efectuarea testelor statice şi dinamice, care vor avea loc la Făurei, trenul electric va intra în circulaţie, cu călători, pe linia feroviară CFR Bucureşti - Constanţa. Acest prim tren electric este parte din contractul de achiziţie a 37 de rame electrice inter-regionale de lung parcurs şi mentenanţa acestora pentru 15 ani, cu posibilitate de extindere la 30 de ani. Pe măsură ce vor fi livrate şi restul trenurilor în cursul anului următor, se vor introduce noi servicii pe rutele electrificate majore ale reţelei feroviare, urmărindu-se o deservire echilibrată a teritoriului între Capitală şi principalele centre urbane ale ţării. Sursa de finanţare este asigurată din fonduri europene nerambursabile, iar valoarea contractului este de 2.421.771.878 lei, fără TVA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net