Principesa Margareta și mama fostului Principe Nicolae, marile absente de la nunta regală. Iată motivul!

Ultima actualizare:

    Principesa Margareta și sora ei, Principesa Elena, nu au participat la nunta fostului Principe Nicolaefoto: Arhiva Click!
Principesa Margareta și sora ei, Principesa Elena, nu au participat la nunta fostului Principe Nicolaefoto: Arhiva Click!

Zi mare pentru nepotul Regelui Mihai I, Nicolae, care și-a unit destinul de cel al alesei inimii sale, Alina Binder, duminică, 30 septembrie! Mirii au avut parte de o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți în cadrul Bisericii Sfântul Ilie din Sinaia, uniunea dintre cei doi uimind prin simplitate și eleganță. Deși evenimentul a fost unul lăudat și urmărit cu interes de către simpatizanții Casei Regale a României, membrii familiei regale nu au luat parte la fericitul eveniment.

La cununia religioasă a fostului Principe Nicolae cu Alina Binder nu au fost prezente nici mama acestuia, Principesa Elena, nici mătușa lui, Principesa Margareta, pe care Nicolae o rugase chiar, în urmă cu ceva vreme, să-i fie nașă. „Săptămâna trecută am scris o scrisoare către mătuşa mea, Principesa Margareta, am întrebat dacă..ne-ar face o onoare, de fapt, să fie naşa şi unchiul meu să fie naşul nostru la nuntă”, spunea Nicolae Medforth-Mills, în urmă cu ceva vreme. Acest lucru nu s-a întâmplat, însă, apele fiind încă destul de „tulburi” între membrii familiei regale a României.


    Foto: Captură YouTube
Foto: Captură YouTube

Deși cauzele potrivit cărora mama lui Nicolae nu a participat la nunta fiului său rămân, momentan, necunoscute, dintr-un comunicat al Casei Regale a României, se pare că a ieșit la iveală motivul pentru care Majestatea Sa Margareta nu a putut să participe la fericitul eveniment din viața nepotului său. Principesa avea programată, din timp, o vizită în afara țării.


    Principesa Margareta și Principele Radu nu au participat la nunta fostului Principe Nicolae Foto: Arhivă personală
Principesa Margareta și Principele Radu nu au participat la nunta fostului Principe Nicolae Foto: Arhivă personală

„Sâmbătă, 29 septembrie, și duminică, 30 septembrie 2018, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și ASR Principele Radu vor face o vizită în orașele Soultzmatt și Haguenau din Alsacia, Republica Franceză, la invitația oficială a autorităților celor două municipalități. Majestatea Sa se află în Alsacia pentru a onora memoria soldaților români uciși în anii 1917 și 1918, în lagărul de prizonieri ai armatei germane. De asemenea, Majestatea Sa dorește să aducă omagiu localității Soultzmatt, care a donat Guvernului României, în anul 1919, locul pe care fusese așezat lagărul, pentru a fi transformat în cimitir militar românesc. Cimitirul a fost construit în anii 1919-1920”, a fost mesajul publicat pe pagina oficială de Instagram a familiei regale a României.

Principesa Margareta și Principele Radu nu au participat la nunta fostului Principe Nicolae
Principesa Margareta și Principele Radu nu au participat la nunta fostului Principe Nicolae

Într-un acordat difuzat recent, Nicolae al României a precizat că a trimis invitații la nuntă tuturor rudelor, inclusiv Majestății Sale Margareta, Custodele Coranei Regale. Se pare însă că rudele lui Nicolae nu au trecut peste cauzele care au dus la dezmoștenirea fostului Principe al României, care nu au fost aduse la cunoștința publicului larg însă.

Prinţul Nicolae a fost dezmoştenit în luna august 2015. El a fost exlus din linia dinastică, și, implicit, din succesiunea la tron, potrivit unui comunicat ce a fost dat publicităţii de reprezentanţii Casei Regale în care se anunţa decizia. Nu a fost însă dat un motiv clar, dar se lăsa de înţeles că stilul de viaţă al lui Nicolae ar fi dus la luarea deciziei. Nicolae era al treilea în ordinea de succesiune, după Mihai I şi Principesa Margareta. 

image
image
image
image
image
image
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net