Procurorii cer arest la domiciliu pentru IPS Teodosie

simeon stalpnicul png

Procurorii anticoruptie cer Curții de Apel Constanța să înlocuiască măsura controlului judiciar cu arestul la domiciliu în cazul lui Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului.

Teodosie a fost trimis în judecată, alături de alte persoane, pentru infracțiunea de ”folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată”.

În prezent dosarul se află în procedură de cameră preliminară la Curtea de Apel Constanța, arhiepiscopul Tomisului fiind pus sub control judiciar.

Procurorii DNA îl acuză pe Teodosie că ar fi accesat fonduri europene, deși acest lucru i-a fost interzis în mod expres și neechivoc prin obligațiile stabilite în cadrul controlului judiciar.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, poate fi judecat pentru că a luat ilegal bani de la UE. Decizia luată de magistrați:

"În concret, la data de 12 mai 2017, Petrescu Teodosie, reprezentant legal al Arhiepiscopiei Tomisului, a emis un act prin care l-a împuternicit pe Ștefan Aurelian, persoana având calitate de inculpat în același dosar, să reprezinte Arhiepiscopia Tomisului și pe numitul Petrescu Teodosie, precum și să semneze și să depună documentația pentru obținerea adeverinței de suprafață de la Primăria Ovidiu, cu suprafața de 342,52 ha teren, din care 188, 75 ha vie.

Adeverința era necesară a fi folosită în relația cu APIA (Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură), din care să reiasă că Cooperativa Agricolă Constanța Tomis figurează cu 342,52 ha teren total, din care vie 188,75 ha.

Prin emiterea împuternicirii că Ștefan Aurelian să acceseze fonduri europene, inculpatul Petrescu Teodosie a încălcat simultan cele doua obligații care îi fuseseră instituite prin măsura controlului judiciar" - se arată în comunicatul de presă al DNA.

De menționat faptul că una dintre faptele pentru care Teodosie a fost trimis în judecată era tocmai aceea că, în calitate de Arhiepiscop al Tomisului, a încercat să acceseze fonduri europene prin APIA, declarând în fals că folosește anumite suprafețe agricole.

Faimosi Survivor camp jpg
FotoJet jpg
Eliminare Vica Survivor Romania Foto Pro TV jpg
horoscop shutterstock 1621310242 jpg
foto1  Vila cluj jpg
Ana Margean varianta cu flipb jpg
Gina pistol Smiley fiica jpg
bunicuta foto1 jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 2 februarie intampinarea domnului png
foto1  Vila cluj jpg
bunicuta foto1 jpg
Frații Tate sosesc alături de o altă persoană din dosar la sediul DIICOT, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
whatsapp 2105015 960 720 jpg
cele mai bune telefoane pana in 1 1170x644 jpeg