Procurorii îi vor la puşcărie, ei se visează la primărie

Ultima actualizare:

    Lia Olguţa Vasilescu, cercetată pentru corupţie
Lia Olguţa Vasilescu, cercetată pentru corupţie

Cristian Popescu Piedone, Neculai Onţanu, Daniel Marian Vanghelie, Mircia Gutău, George Scripcaru sau Lia Olguţa Vasilescu. Toţi au fost primari, au ştampila ”cercetat de DNA”, dar mai vor una: ”votat” la alegerile locale din iunie. Click vă spune de ce aceşti oameni, în loc să se ascundă în gaură de şarpe, ies în piaţa publică şi vor să câştige alegerile.

Cristian Popescu Piedone 

Cercetat de procurori pentru modul în care a trecut cu vederea ilegalităţile care au dus la incendiul din clubul Colectiv, el părea doborât, stigmatizat, pus la stâlpul infamiei. Dar, lovitură de teatru, ieri, când Piedone s-a hotărât să candideze, în ciuda tuturor, pentru un nou mandat la Primăria sectorului 4.

Lia Olguţa Vasilescu

Pe 30 martie a fost chemată la DNA şi credea că totul va fi o formalitate. Ce poate fi rău la nişte sponsorizări luate în campanie? A primit însă ditamai ştampila ”cercetat pentru corupţie”şi un mandat de reţinere pe 24 de ore. După ce a văzut că sondajele o dau câştigătoare sigură a unui nou mandat, a convins şi partidul să o susţină, aşa că păzea! Olguţa candidează.

Neculai Onţanu

Cum este să îi fie PSD teamă de tine? Cel mai mare partid din România hotărâse să nu îi pună contracandidat. A venit însă ziua de 25 martie şi edilul a fost chemat la DNA. A intrat sigur pe el şi a ieşit învins, trimis la ”beciul domnesc”. Deşi se află în arest, este creditat cu 45 la sută intenţie de vot, iar adepţii săi răspândesc ideea că va candida independent şi va deveni ”primar din celulă”. 

Marian Vanghelie

Ce înseamnă 25 de capete de acuzare ale DNA dacă te place lumea? Aşa a gândit şi fostul primar al sectorului 5, Daniel Marian Vanghelie, care vrea să revină la şefia celei mai sărace zone din Bucureşti. În ciuda avalanşei de acuzaţii, fostul edil rămâne iubit: dovadă stau sondajele care îl prezintă cu 30-33% intenţie de vot.

Mircia Gutău

Cum să fii condamnat în 2010 la trei ani şi şase luni închisoare, în 2014 la alţi trei ani, să faci puşcărie pentru că ai luat şpagă 50.000 de euro şi să fii iubit de popor? Nu este un haiduc, este Mircia Gutău, fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, timp de două mandate. El candidează acum din partea unui partid obscur şi este creditat cu cele mai mari şanse de a ocupa, din nou, fotoliul de edil-şef al reşedinţei judeţului Vâlcea. 

George Scripcaru

Un alt fost edil care este iubit de popor, potrivit sondajelor, dar care a fost prins de procurorii DNA cu mâna în ”borcanul cu miere” al banului public. Deşi partidul căruia îi aparţine, PNL, a pus deja un alt candidat la Primăria Braşov, Scripcaru nu renunţă şi, la adăpostul vilei somptuoase în care ispăşeşte arestul la domiciliu, pregăteşte - potrivit presei locale - o revenire în forţă, ”fără voia sa”. 

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net