Profesorii ies miercuri în stradă

Ultima actualizare:

    Profesorii vor picheta sediul Ministerului Educației
Profesorii vor picheta sediul Ministerului Educației

După ce au hotărât să se retragă din toate structurile de dialog social de la nivelul Ministerului Educației, profesorii vor ieși miercuri în stradă. Ei vor picheta sediul ministerului, după ce instituția a decis să comaseze școli și clase, astfel încât să facă economii.

Cum să faci economii dintr-un buget și așa insuficient? Cum să tai dintr-un buget care, din start, a fost ciuntit, într-un domeniu esențial pentru societate? Asta e intenția Ministerului Educației, care, în ultimele săptămâni, a transmis inspectoratelor școlare să comaseze școli, clase și grupe, în vederea micșorării cheltuielilor.

În acest context, profesorii de la Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” va organiza mâine, de la ora 11.00, un pichet de protest în fața Ministerului Educației.

„Acţiunea noastră urmărește: blocarea comasărilor abuzive de clase, grupe și unități de învățământ; respectarea prevederilor legale privind drepturile salariaților din învățământ; dialog social real în educație; creșterea alocărilor bugetare pentru educație reflectate în special în costul  standard per preșcolar/elev”, se arată într-un comunicat al Federației.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net