Profesorii, titularizați pe o perioadă determinată? Ce spune ministrul Educației

Ultima actualizare:

    Ministrul Sorin Cîmpeanu susține titularizarea profesorilor pentru o perioadă determinatăfoto: Inquam Photos
Ministrul Sorin Cîmpeanu susține titularizarea profesorilor pentru o perioadă determinatăfoto: Inquam Photos

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi, la Europa FM, că în acest an - cel mai târziu în lunile octombrie-noiembrie, vor fi organizate concursuri pentru ocuparea posturilor de directori și directori adjuncți pentru toate școlile din țară. El a precizat și că va susține ca titularizarea profesorilor să se facă pe perioadă determinată.

Funcțiile de conducere contează foarte mult în reforma pe care Sorin Cîmpeanu o anunță în sistemul educațional, motiv pentru care ministrul spune că vrea ca toate funcțiile de directori pentru școli să fie obținute prin concurs.

„Este mare nevoie de profesionalizarea performanței în școlile românești. Pentru asta trebuie să ai conduceri în școli selectate pe criterii relevante și obiective. Pentru asta trebuie să ai organizate concursuri pentru directorii de școli. Este un element esențial dacă vrei să faci evaluare, pentru că în orice sistem directorului școlii va fi implicat în evaluarea cadrelor didactice pe criterii de performanță, legate de criteriile de performanță ale elevilor”, a declarat Cîmpeanu la Europa FM.

Ministrul intenționează să scoată la concurs toate posturile de director și director adjunct din țară. ”Obiectivul este să reușim acest lucru înainte de vacanța de vară. Până în vară nu mai este mult. În cel mai rău caz, aceste concursuri ar trebui să se deruleze în lunile octombrie – noiembrie”, a declarat ministrul.

În ceea ce privește titularizarea, Cîmpeanu a declarat că „există voință politică” pentru a se trece de la titularizare pe perioadă nedeterminată la perioadă determinată.

”Nevoia de evaluare a cadrelor didactice pe criterii de performanță, indisolubil legată de performanța elevilor este un lucru foarte clar. Asta este marea provocare, lucrurile trebuie schimbate… Trebuie să ai și cu cine, pentru că sunt 220.000 de profesori. Întâi trebuie să clarificăm la nivel macro managementul de sistem: relația dintre minister, inspectorate, școli și autorități locale. Cine ar face evaluarea? Inspectoratele de acum?” a mai spus acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net