Profii care spun că rock-ul e muzica lui Satana au fost ”urecheați”
Toți profesorii de Religie din Capitală au fost chemați astăzi, 11 noiembrie, ca să discute despre rock. De fapt, doar trei dintre ei au spus elevilor că este muzica dracilor și te îndeamnă la autodistrugere și la sinucidere. Nu au primit sancțiuni, dar au fost ”urecheați”.
Profesori de Religie din licee de top din Capitală, “Xenopol”, “Vianu” şi Şcoala Centrală au spus elevilor că victimele teribilului incendiu de la clubul Colectiv şi-au meritat soarta, deoarece frecventau cluburi şi ascultau muzică rock.
De pildă, profesorul Ioan Iscu, de la Colegiul „AD Xenopol”, a distribuit elevilor nişte texte care susţineau că muzica rock este satanică şi că scopul ei este acela de a-i îndepărta de religie pe bunii creştini, scrie adevarul.ro.
Unul dintre texte, intitulat „Muzica rock în viaţa tinerilor”, arată că “rock-ul nu este îndreptat spre Dumnezeu”, iar “ascultătorul de muzică rock este dezorientat şi este împins la distrugere. Este vrăjit şi îl respinge pe Dumnezeu.” Potrivit acestor profesori, rock-ul ar promova o nouă religie, iar cei care o ascultă ar intra sub acţiunea duhurilor necurate, ar fi stăpâniţi de haos şi sunt împinşi spre violenţă şi sinucidere. Profesorii au spus elevilor că muzica rock are efecte deosebit de grave asupra lor, întrucât ea pregăteşte acceptarea de către omenire a Satanei.
“Sunt trei cazuri cunoscute în Bucureşti, la liceele Xenopol, Vianu şi Şcoala Centrală. Inspectoratul Şcolar nu poate accepta astfel de derapaje şi experienţe pe copii. De aceea, astăzi (11 noiembrie) am avut întâlnire de urgenţă cu toţi profesorii de Religie din Bucureşti. Au fost prezenți și cei trei profesori care și-au spus părerile lor deplasate depre muzica rock, iar ceilalți 450 de profesori s-au plâns că astfel de greșeli îi afectează și pe ei, având în vedere momentul total nepotrivit, după incendiul din Clubul Colectiv. Nu au fost aplicate sancțiuni, dar Inspectoratul Şcolar a cerut profesorilor să se limiteze la lecţiile din manuale, să pună mâna pe cărţile de pedagogie şi psihologie. Fiecare profesor are dreptul la propriile opinii, dar la el acasă”, ne-a explicat Marian Banu, de la Inspectoratul Şcolar Bucureşti.