Prognoza meteo 15 ianuarie 2022. Vreme însorită și cod portocaliu de vânt

Prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 15 ianuarie, arată temepraturi obișnuite pentru această perioadă, pe un fond de vreme însorită. Rămâne încă în vigoare un cod portocaliu de vânt emis de meteorologi vineri.

Meteorologii anunță ninsori în Brașov. Foto: Shutterstock
Meteorologii anunță ninsori în Brașov. Foto: Shutterstock

Am lăsat în urmă gerul de la începutul săptămânii, dar vântul este încă prezent în regiunile montane. Sâmbătă, 15 ianuarie, vor fi încă în vigoare două coduri emise de meteorologi, unul galben și unul portocaliu.

Codul portocaliu va fi în vigoare până la ora 10.00, iar codul portocaliu va fi valabil până la ora 20.00. Astfel, la munte vântul va bate cu viteze mari, ce vor ajunge și la 110 km/h (chiar 140 km/h la peste 1.700 de metri altitudine).

"În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali vântul va avea intensificări cu viteze de 70...90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 90…110 km/h, viscolind zăpada depusă. În cea mai mare parte a Moldovei vor fi rafale de 55...65 km/h, iar pe arii restrânse 75...80 km/h. Intensificări ale vântului vor fi și în restul zonei de munte, iar local și în sudul, sud-estul și centrul țării. Izolat, mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie) se va forma polei", se arată în avertizarea cod galben emisă de ANM.

"În noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie) și în prima parte a zilei de sâmbătă, în zona înaltă (în general la peste 1700 m) a Carpaților Meridionali și de Curbură, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120...140 km/h, viscolind și troienind zăpada, iar vizibilitatea va fi foarte redusă", potrivit avertizării cod portocaliu de vânt puternic.

Prognoza meteo 15 ianuarie, pentru principalele regiuni

Sâmbătă, 15 ianuarie, soarele va fi vizibil în majoritatea reginunilor, inclusiv în Capitală, chiar dacă temperaturile vor fi în limitele obișnuite pentru această perioadă.

În partea de sud, maxima anunțată de meteorologi va fi de 7 grade Celsius, în vreme ce minima se va situa în jurul valorii de -6.

În regiunile vestice, temperaturi vor fi mai scăzute, înregistrându-se maximum 1 grad Celsius la Arad și 2 grade la Timișoara.

În Moldova, soarele va fi acoperit de nori. În Iași, temperaturile vor cuprinse între -3 (minima) și 3 grade Celsius (maxima), iar vântul va bate cu putere, cu viteze de peste 30 km/h.

Prognoza meteo 15 ianuarie, pentru București

În București, vremea va fi însorită pe tot parcursul zilei de sâmbătă, 15 ianuarie. Va fi însă un soare cu dinți, pentru că temperaturile maxime nu vor trece de 7 grade Celsius, iar cele minime vor coborî până la -6.

Vântul va sufla slab și moderat, cu viteze de până la 15 km/h.

Prognoza meteo 15 ianuarie, pentru regiunile montane

Iubitorii sporturilor montane se vor bucura de o zi cu ninsoare. În Brașov se anunță ninsori. Temperaturile maxime nu vor depăși pragul de 0 grade Celsius, iar minimele vor coborî până la -6 grade.

Vântul va bate cu viteze și de peste 20 km/h.

Ninsorile se vor opri duminică, însă temperaturile se vor menșine scăzute, între -5 și 1 grad Celsius.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net