California, ├«ngropat─â la un metru sub n─âme╚Ťi ! E cea mai ├«nz─âpezit─â lun─â din istoria SUA

28 decembrie 2021

Ninsori record în America! Nord-vestul SUA e a continuat să fie lovit și luni de ninsori abundente, fără precedent, cu aproape un metru de zăpadă căzută în 24 de ore pe unele vârfuri din California. Potrivit AFP, luna decembrie a acestui an este cea mai înzăpezită din istorie.

image

Luni, ├«n zona central─â a lan┼úului muntos Sierra Nevada s-au depus nu mai pu╚Ťin de 492 cm de z─âpad─â. Este un record care ├«l dep─â╚Öe╚Öte pe cel din anul 1970, c├ónd, ├«n cursul lunii decembrie s-au depus 455 cm.

"Nu ne a┼čteptam la o iarn─â at├ót de bogat─â ├«n ninsoriÔÇŁ, a spus Andrew Schwartz, conduc─âtorul  laboratorului specializat de la Universitatea Berkeley. ÔÇ×├Än sf├ór┼čit, avem mult mai mult─â z─âpad─â dec├ót ne a┼čteptam anul acesta, ceea ce este, desigur, o surpriz─â foarte pl─âcut─â", a spus el. 

C─âderi masive de z─âpad─â ╚Öi ├«n urm─âtoarele 24 de ore 

Potrivit cercet─âtorului, ├«n urm─âtoarele 24 de ore se a┼čteapt─â ├«nc─â 20 p├ón─â la 30 cm de z─âpad─â.

Luni, stratul de zăpadă din Sierra Nevada a fost cu 50% peste media din această perioadă a anului. Însă reprezenta abia jumătate din nivelul mediu pentru 1 aprilie, o dată considerată în general a avea cel mai ridicat nivel de zăpadă din perioada iernii în munţii din California.

Statele vecine Oregon ┼či Washington nu au fost ferite de vremea rea care a cauzat ├«ntreruperi de curent ┼či a dezorganizat transporturile. La Seattle, de exemplu, ninsorile au cauzat anularea a circa 300 de zboruri ┼či ├«nt├órzieri pentru alte 350 de zboruri.

├Än timp ce coasta de vest a SUA se confrunt─â cu temperaturi cu mult sub normele anotimpului, o c─âldur─â neobi┼čnuit─â a domnit peste sudul Texasului. S├ómb─ât─â, temperatura a ajuns la 34 grade Celsius la Rio Grande Village, l├óng─â frontiera cu Mexicul, un record na┼úional de c─âldur─â pentru o zi de Cr─âciun.

Vestul SUA se confrunt─â cu o secet─â ÔÇ×cronic─âÔÇŁ

├Än Vestul Statelor Unite se ├«nregistreaz├« de mul╚Ťi ani secet─â, iar acest lucru a dus la incendii de p─âdure, ├«n special ├«n nordul Californiei. Ninsorile recente de pe culmile mun┼úilor, care constituie o rezerv─â de ap─â pentru lunile c─âlduroase, sunt, deci, binevenite, spun exper╚Ťii.  ÔÇ×Dar este ├«nc─â prea devreme s─â spunem dac─â aceste intemperii vor permite ├«ntr-adev─âr ameliorarea situa┼úieiÔÇŁ, a subliniat Andrew Schwartz.

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
cub jojo admin gif
image
alina puscas png
femeie care numara bani jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg